Спагети в марокански стил с песто от спанак и орехи [веган, без глутен]

0
321

Чудиш се какво да приготвиш за вечеря, което всички обичат? През лятото ние залагаме на вечните фаворити – спагетите. В тази рецепта компания им правят ароматно песто със спанак и орехи и екзотичен микс от марокански зеленчуци. Крайният резултат е ароматно, леко пикантно и засищащо ястие, което можеш да споделиш с любимите хора.

Необходими продукти:

За пастата:

За пестото:

За мароканските зеленчуци:

  • 1 ч.л. зехтин
  • 1 червен лук
  • 1 червена чушка
  • Шепа сварен зелен боб
  • половин консерва сварен нахут
  • Зелени маслини на вкус
  • ½ ч.л. кимион
  • ½ ч.л. кориандър
  • ¼ ч.л. канела
  • ½ люта чушка (по желание)
  • 1 голям домат
  • 30 гр пресен спанак
  • Шепа прясна рукола
Начин на приготвяне:

Поставяме всички съставки за пестото в кухненски робот и блендираме. Целта е да получим лека смес, която не е напълно кремообразна.

Приготвяме спагетите по указанията на пакета.

Докато те се готвят, приготвяме зеленчуците. В нагорещен тиган задушаваме лука, сладката чушка и зеления боб. Добавяме малко сол и готвим за 4-5 минути, като разбъркваме редовно.

След това добавяме всички други съставки (без домата и руколата), като зеленчуците сме нарязали на ситно предварително. Готвим до омекване. Прибавяме и пестото и готвим на слаб огън за около минута.

Когато спагетите са готови, изцеждаме ги от течността и ги смесваме със зеленчуците и пестото. Преди да сервираме добавяме свежите домат и рукола.

Желаем ти здрав апетит.

Рецепта и снимка:

onegreenplanet.org

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име