Чудиш се какво да приготвиш за вечеря, което всички обичат? През лятото ние залагаме на вечните фаворити - спагетите. В тази рецепта компания им правят ароматно песто със спанак и орехи и екзотичен микс от марокански зеленчуци. Крайният резултат е ароматно, леко пикантно и засищащо ястие, което можеш да споделиш с любимите хора.
Необходими продукти:
За пастата:
За пестото:
За мароканските зеленчуци:
- 1 ч.л. зехтин
- 1 червен лук
- 1 червена чушка
- Шепа сварен зелен боб
- половин консерва сварен нахут
- Зелени маслини на вкус
- ½ ч.л. кимион
- ½ ч.л. кориандър
- ¼ ч.л. канела
- ½ люта чушка (по желание)
- 1 голям домат
- 30 гр пресен спанак
- Шепа прясна рукола
Начин на приготвяне:
Поставяме всички съставки за пестото в кухненски робот и блендираме. Целта е да получим лека смес, която не е напълно кремообразна.
Приготвяме спагетите по указанията на пакета.
Докато те се готвят, приготвяме зеленчуците. В нагорещен тиган задушаваме лука, сладката чушка и зеления боб. Добавяме малко сол и готвим за 4-5 минути, като разбъркваме редовно.
След това добавяме всички други съставки (без домата и руколата), като зеленчуците сме нарязали на ситно предварително. Готвим до омекване. Прибавяме и пестото и готвим на слаб огън за около минута.
Когато спагетите са готови, изцеждаме ги от течността и ги смесваме със зеленчуците и пестото. Преди да сервираме добавяме свежите домат и рукола.
Желаем ти здрав апетит.
Рецепта и снимка:
onegreenplanet.org