Солени кексчета с киноа

0
898

Обичаме киноа. Богатството й от протеини, в съчетание с наличието на витамини  В и Е, цинк, магнезий, манган и фосфор я правят прекрасно допълнение към всяка диета, особено вегетарианската. Тези малки зрънца без особен вкус лесно се поддават на експерименти и си пасват чудесно с множество храни. Днес ти предлагаме една рецепта за кексчета с киноа, гъби и спанак.

Необходими съставки:
Начин на приготвяне:

Сотираме лука за няколко минути в зехтин. Когато придобие приятен златист цвят, добавяме гъбите и спанака и готвим, докато гъбите омекнат.

Междувременно сваряваме киноата. Когато зеленчуците са готови, ги разбъркваме в подходяща купа с киноата. Добавяме и останалите съставки.

От получената смес оформяме кексчета с дебелина около 2 см.

В горещ тиган слагаме съвсем малко зехтин. Печем кексчетата до получаването на златиста коричка от всяка страна.

Сервираме със свежа салата и сос по избор.

Жеалем ти здрав апетит.

Рецепта и снимка:

myutensilcrock.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име