[fb_button]
Обикновено не ни трябва повод, за да си похапваме сладкиши, но е хубаво, когато такъв има. Каква по-хубава причина да си спретнеш домашни шоколадови сърчица от предстоящия ден на влюбените? Не съдържат никакъв глутен и са напълно веган, а малиновото сладко в тях загатва за настъпващата пролет. Няма нужда да се обясняваш в любов на половинката. Там, където думите не достигат, шоколадът говори най-добре.
Необходими съставки:
- 1 ч.ч. бадеми
- 1 ч.ч. фурми без костилките
- ¾ ч.ч. веган шоколад (черен)
- 3 с.л. кокосово масло
- 1 ч.л. ванилия
- Щипка сол
- 120 гр. веган черен шоколад (за декорация)
- 1 ч.л. малиново сладко
- ½ ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Смели бадемите в кухненски робот. Добави фурмите и шоколадовия чипс и блендирай, докато съставките се смесят добре. Прибави кокосовото олио, ванилията и солта и размеси добре. Ако сместа е твърде ронлива, можеш да добавиш малко вода. Ако е твърде течна – още ядки.
Постави сместа в тава и я разстели, така че да се получи блат с дебелина около сантиметър. Охлади за 30 минути в хладилник.
От охладената смес с формичка се изрязват сърчица.
На водна баня разтопи предварително настъргания шоколад. Когато е готов, потопи всяко сърце в шоколада и ги остави в хладилника да стегнат.
Затопли малиновото сладко на слаб огън и добави към него захарта. Разбърквай енергично до нейното разтапяне. Постави сладкото в торбичка и изрежи малка дупка в единия ъгъл.
Когато шоколадовите сърца са стегнали, извади ги от хладилника и декорирай със сладкото, като нарисуваш различни форми по тях или направиш линии по дължината им.
Остави в хладилник до втърдяването на сладкото.
Консумирай с удоволствие.
Желаем ти щастлив празник.
Рецепта и снимка:
onegreenplanet.org