Шоколадови мъфини със стафиди [без глутен]

0
522
Chocolate-muffins-with-raisins

Време за подготвяне: 20 минути
Време за приготвяне: 20 минути

За 16 порции

Съставки

Метод на приготвяне

  1. Загрейте предварително фурната до 160°C;
  2. Пригответе формите за печене на мъфини 2 х 12, като ги напръскате със спрей за готвене;
  3. Поставете стафидите в малка купичка, подходяща за използване в микровълнова фурна. Добавете врящата вода, сиропa от тръстикова захар и сода бикарбонат и разбъркайте. Покрийте купичката със стреч фолио. Поставете в микровълнова фурна за 30 секунди на висока температура, след което ги оставете настрани, за да изстинат. След това изсипете и смесете в блендер до получаване на гладка смес;
  4. Поставете сместа за мъфини в купа и разбийте с помощта на електрически миксер;
  5. Добавете яйцата, ванилията, маслото, сместа от стафиди и сода. Разбъркайте добре;
  6. Изсипете сместа във формичките като не ги пълните до горе (около 3/4);
  7. Печете в предварително загрятата фурна за 20 минути или проверявайте дали мъфините са добре изпечени, като ги пробождате с клечка за зъби в средата. Ако по клечката няма тесто, значи мъфините са изпечени;
  8. След като извадите мъфините от фурната, изчакайте 5 минути, за да изстинат преди да ги отстраните от формата за печене;
  9. Поръсете с пресята пудра захар за разкош и консумирайте с удоволствие!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име