Шик: Канелено-чаен кейк [без глутен]

0
227
Рецепта за кейк

Време за подготовка: 20 минути
Време за приготвяне: 30 минути

Съставки на кейка

Съставки за топинга

  • 20 гр. разтопен маргарин или масло
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. захар

Метод на приготвяне

  1. Загрейте фурната до 170 градуса;
  2. Намажете с мазнина формата за печене;
  3. Смесете заедно маслото, захарта и ваниловата есенция, добавете яйцата постепенно;
  4. Получената смес изсипете при пресятото брашно и млякото и разбъркайте до получаването на хомогенна смес;
  5. Изсипете сместа във формата за печене и загладете повърхността с помощта на лъжица;
  6. Печете 30 минути или проверявайте с помощта на дървено шишче или клечка дали сместа се е изпекла равномерно и достатъчно;
  7. След като се извади от фурната, десертът се оставя да се охлади за 5 минути, след което се изважда от формата за печене;
  8. С помощта на сладкарска четка, намажете горната част на кейка с разтопеното масло, смесете захарта и канелата и поръсете върху маслото.

Добър апетит!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име