Салата Цезар [Orgran]

0
225
Salata_Cezar

Подготовка: 40 минути

Готвене: 15 минути

Порции: 6

Съставки:

За салатата:

  • 3 яйца (извадете ги предварително от хладилника, най добре е яйцата да придобият стайна температура, когато искаме да са твърдо сварени)
  • 1 ч.л. сол
  • 80 гр Крутони Оrgran
  • ¼ чаша зехтин екстра върджин
  • 155 гр бекон
  • 1 маруля
  • 45 гр филе от аншоа (2 филета се използват за направата на дресинга цезар)
  • 1 чаша пармезан на люспи

За дресинга Цезар:

  • 1 чаша майонеза
  • 2-те филета аншоа
  • 2 скилидки чесън, почистен и намачкан
  • 2 ч.л. фреш лимон

Метод за приготвяне на салатата:

  1. Поставете яйцата в голяма тенджера като ги покриете със студена вода. Добавете 1 ч.л. сол във водата и я поставете на котлона на умерена температура, за да заври бавно. След като водата заври варете яйцата 1 минута, след което махнете тенджерата от котлона и оставете яйцата във водата за 17 минути. След като времето изтече извадете яйцата от тенджерата и ги поставете в студена вода, за да се охладят добре. Обелете охладените яйца
  2. Загрейте фурната на 170 градуса
  3. Пригответе плитка тава, като я застелите с хартия за печене и напръскате със спрей за готвене
  4. Намажете крутоните със зехтин и ги поставете в подготвената тава
  5. Печете в предварително загрятата фурна 8 минути. Разбъркайте крутоните така, че да се запекат до златисто от всички страни
  6. Поставете бекона в малък тиган и гответе на умерена температура, като разбърквате периодично, докато не се сготви
  7. Нарежете марулята и я сложете в купа, добавете яйцата (нарежете ги на четвъртини), крутоните и бекона. Най – отгоре поставете филета аншоа и люспи пармезан
  8. Сервирайте заедно с дресинга

Метод за приготвяне на дресинга:

Поставете майонезата, аншоата, чесъна и фреша лимон в блендер и разбийте до получаване на гладка смес. Залейте и се насладете на салатата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име