Салата с топло Пилешко [Orgran]

0
229
Salata_toplo_pileshko

Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене : 10 минути

Порции: 4

Съставки:

  • 4 пилешки филета
  • ¼ чаша безглутеново брашно за всякакви цели Orgran
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. чили
  • 1 ч.л. ситно настъргана лимонова кора
  • ¼ чаша фреш лимон
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 с.л. кафява захар
  • ¼ чаша фино накълцана прясна мащерка
  • 3 ч.л зехтин
  • 100 гр  рукола
  • 250 гр чери домати
  • 2/3 чаша пармезан на люспи

За дресинга:

  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 с.л. фреш лимон
  • Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Метод на приготвяне:

Метод за приготвяне на пилешкото:
  1. Нарежете пилешкото месо на кубчето с размери около 1,5см
  2. Поставете брашното в плик с цип. Добавете парченцата пилешко в плика, затворете и разклатете така, че брашното да полепне по месото
  3. Поставете парченцата пиле в плосък съд
  4. Обелете и намачкайте чесъна. Поставете го в малка купичка. Добавете чилито, лимоновата кора, фреша лимон, зехтина, щипка захар и мащерката. С получената марина залейте пилешкото и го оставете да поеме подправките за 1 вечер
  5. Поставете 3с.л. зехтин в тиган за пържене със средно голям размер. Добавете пилешкото и гответе на умерена температура. Разбърквайте периодично, за да не залепне месото за тигана
  6. След като приготвите пилешкото месо започнете с подготовката на дресинга
  7. Поставете вече готовото месо върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина

Метод за приготвяне на дресинга:

  1. В малка купичка изсипете фреша лимон и зехтина, добавете сол и пипер и разбъркайте
  2. Изсипете дресинга върху салатата

В купа сложете руколата, доматите (нарязани на половинки или четвъртинки), мащерка и част от пармезана. Добавете пилешкото и сложете останалия пармезан най отгоре. Залейте с дресинга и се насладете на вкусовото богатство!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име