Салата с печен сладък картоф и карфиол [веган, без глутен]

0
416

[fb_button]

 

Тази вкусна салата съчетава топлите цветове и аромати на печени зеленчуци със свежестта на ароматния дресинг. Спанакът в състава й придава хрупкава свежест, а зрънцата нар танцуват по небцето. Сладко и солено, свежо и топло се срещат в една игрива комбинация, на която никой не би могъл да устои.

Необходими продукти:

За салатата:
  • 1 голям сладък картоф
  • ½ глава карфиол
  • 1 жълта чушка
  • 1 ч.ч. спанак
  • 1/3 ч.ч. семена от нар
  • Сол и черен пипер на вкус
За дресинга:

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Нарежете картофът и карфиолът и ги оставете да се готвят на пара до почти пълна готовност. Подредете зеленчуците заедно с нарязаната жълта чушка, поръсете със сол и черен пипер на вкус и ги запечете за 30-40 минути в загрятата фурна.

Смесете готовите зеленчуци с измития спанак и семената от нар.

За да приготвите дресинга, смесете всички съставки в малък буркан. Затворете съда плътно и разклатете добре. Залейте салатата с готовия дресинг и консумирайте с удоволствие.

Желаем ви здрав апетит.

Рецепта и снимка:

Onegreenplanet.org

Nasheto_predlojenie

maplesyrup250 home_kombucha_vinegar_bg_1

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име