Салата с Паста и Нестандартен Кремав Дресинг

0
265
Салата с паста

Когато разкажа на непознат с какво се занимавам или как се храня, често коментарът е „само със салата!?”.  Както професионално, така и вкъщи, кулинарният ми обхват се състои от много ястия, различни от салата, защото растителната храна има безброй начини да бъде сътворена в нещо вкусно.

Същевременно, салата е важен компонент от менюто ми. Една салата може да е много повече от допълнение към яденето. Тя, направена по подходящ начин, може лесно да е основното ястие. И да е доста впечатляваща – както на вкус, така и като презентация.

У нас зеленчуците са толкова вкусни, че обикновено не се замисляме да ползваме специален дресинг. Понякога подходящият сос може да е великолепно допълнение към пресните зеленчуци, сътворявайки перфектна салата.

Салата с паста е бърз и лесен начин да спретнем свежо и питателно ядене. За тази рецепта ползвах Безглутенова паста фузили от ориз Бонтемпо на Orgran, но може да пробвате и с Безглутенова паста пенне от ориз Бонтемпо на Orgran. Фузилите са много подходящи за целта, понеже спираловидната им форма лесно захваща дресинга и се овкусява.

За дресинг ползвах веган сиренето Виолайф After Dinner със сини боровинки. Както сочи името му, продуктът е подходящ за десерт. Във Франция сервират плато със сирена заедно с десерта. Аз обаче реших да пробвам различен подход с това нетипично веган сирене. Половината ползвах за основа на дресинг. Получи се кремав сос, които идеално допълваше пастата с лекия си аромат на боровинки. Зеленолистните вървят добре с плодове. Напомняше ми на някой от онези учудващо вкусни и нестандартни сладко-солени миксове, които съм пробвала на различни места по света. Другата половина добавих към ястието – така че да подчертава дресинга, без да е прекалено натрапчив контрастът.

2 – 3 порции

Дресинг:

  • 70 гр. (1/2 пакет) Violife After Dinner със сини боровинки, нарязан на дребно
  • 1 скилидка чесън (по желание)
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. зехтин
  • 3 с.л. растително мляко или вода
  • 1/3 ч.л. сол и пипер

Всичко пасирайте заедно. Нагласете на вкус, ако е необходимо, като имате предвид, че дресингът винаги трябва да е по-силен на вкус, за да се усеща добре като се смеси.

Съхранявайте в хладилник, в добре затворен съд, до 4 дни.

За Салатата:

  • 250 гр. (1 пакет) фузили безглутенови Бонтемпо или други предпочитани
  • 2 – 3  шепи зеленолистни (маруля, бейби спанак, рукула и т.н.)
  • 1 шепа кълнове
  • 5 – 6 бр. чери домати нарязани на половина
  • ½ бр. авокадо нарязано на едро
  • 80 гр. (1/2 пакет) Violife After Dinner със сини боровинки, нарязан на кубчета
  • 1 с.л. черен сусам

Сварете пастата според указанията. Когато е готова я изцедете от водата. Изплакнете добре със студена вода и оставете да се изцеди напълно.

Половината от дресинга смесете с пастата.

Добавете зеленчуците към пастата с още дресинг. Добавете толкова дресинг, колкото прецените, че ви харесва на вкус.

Поръсете отгоре с черен сусам и кубчетата сирене Violife After Dinner. Насладете се.

Салата е най-вкусна незабавно, но може да изкара и до следващия ден.

Предишна статияСлънцезащитни продукти за деца и възрастни [Месец на Слънцето]
Следваща статияПалео Диета – Пътеводител за начинаещи + План за хранене
Николета Колева
Аз съм професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и вегетариански ястия. Интерсът ми към здравословното хранене започва още в гимназията. От престоя ми 5 години в Азия ме насочи към кулинарията като кариера. Работила съм в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана съм в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course" за гурме сурови ястия и продължавам да преоткривам изкуството на приготвянето на храна. Моята страст е да споделя знанията и уменията си с кулинари-любители и да покажа на хората, че вкусните и здравословни ястия могат да бъдат лесни за приготвяне. В блога на Lifestore ще представя различни рецепти, с които бих искала да вдъхновя читателите да се наслаждават не само на хапването, но и на приготвянето на храната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име