[fb_button]
Знаем, че не сме съвсем в сезона на салатите все още, но не можем да не споделим с теб тази вкусна рецепта. Освен всички цветове на дъгата, тя съчетава и питателна киноа, вкусни чушки, морковче, броколи и лилаво зеле. Последно, но не и по важност, в състава й влизат два от любимите ни Violife продукта. Разбира се, ти можеш да ги заместиш с твоето любимо веган сирене, но ти препоръчваме да опиташ вълшебното Prosociano с вкус на пармезан. Ето и самата рецепта за тази слънчева и питателна салатка.
Необходими съставки:
- 50 гр Violife Prosociano с вкус на пармезан
- 100 гр Violife веган кашкавал натурален
- 1 ч.ч. сварена киноа
- 80 гр тахан
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- 1 морков
- 100 гр броколи
- ¼ червена зелка
- 1 консерва сладка царевица
- Лимонов сок
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушките на ивички, а морковите – на кубчета. Задушаваме броколите за няколко минути. Настъргваме зелката.
Смесваме тахана с лимоновия сок и добавяме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме добре или блендираме. Ако сместа е твърде гъста, добавяме малко вода.
В голяма салатена купа смесваме всички зеленчуци, киноата и Violife кашкавала, нарязан на кубчета. Объркваме добре и изливаме дресинга. Поръсваме с настърган Violife Prosociano и хапваме с удоволствие.
Рецепта и снимка: