Ролца от Тивички и Патладжан с Гръцко Сирене

0
280
Ролца от тиквички

Тази рецепта е много ефектна и е страхотна, както за предястие, така и като основно.

Можете да я направите по три начина – с патладжан, с тиквички или и двете. Вдъхновена от Гърция, напомня носталгично за топли вечери на открито и дълги красиви разговори.

  • 2 бр. тиквички, големи и с права форма
  • 1 бр. патладжан, голям и с правилна форма
  • 300 гр. гръцко веган сирене ВиоЛайф
  • ½ червена чушка, нарязана на малки кубчета
  • 2 скилидки чесън, накълцани на ситно
  • 5 бр. маслини, обезкостени и нарязани на колелца
  • Щипка черен пипер
  • ½ ч.л. червен пипер
  • ½ връзка копър на ситно

Нарежете тиквичките и патладжана по дължина с помощта на мандолина или с добър нож, като се стараете да са равномерно нарязани – с около 5 – 8 мм дебелина*.

Наредете ги в тава, без да се прихлупват. Покрийте ги добре със зехтин, с помощта на четка. Печете на предварително загрята фурна 180 С тиквичките за около 20 мин., патладжана – 30 мин. Трябва да са изпечени, без да загоряват, за да не са хрупкави и да не се напукат при навиването.

Междувременно, в дълбока купа надробете сиренето и го намачкайте с вилица, да няма буци. Добавете останалите съставки и продължавайте да мачкате, докато се смесят добре.

Когато патладжанът и тиквичката са готови и изстинат, можете да почнете да ги навивате на ролца. В плоска тава или чиния поставяте съответно тиквичката или патладжана. В единия край слагате топка овкусено сирене и го навивате, докато стане на ролце. Повторете това с останалите.

Може да се яде незабвно или до следващия ден, съхранено в хладилника.

*Вътрешните парчета са с много семки и няма да могат да се навият на руло, но пак ще са вкусни. Също така, най-външната част на патлаждана няма да може да се навие, защото кората ще е твърда.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име