Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 30 мин
Съставки
- 375 гр сладки картофи, нарязани на лентички
- 125 гр картофи, нарязани на лентички
- 15 гр заместител на яйца без глутен Orgran (+100 мл вода + ½ ч.л. зехтин)
- 1 с.л. мляко (краве или ядково)
- 1 с.л. безглутеново многозърнесто брашно за всякакви цели Orgran
- ¾ ч.ч. премиум хрупкава галета без глутен Orgran
- 300 гр обезкостено рибно филе
- Зехтин
- Сол
- Черен пипер
- Други подправки по избор
Метод на приготвяне
Загрейте фурната на 190 градуса. Покрийте два големи съда с хартия за печене. Разпределете в единия двата вида картофи. Резенчетата трябва да са на един пласт, за да се изпекат равномерно. Печете за около 20-25 мин.
Разбийте заместителя на яйце с водата, мазнината и млякото. Сложете брашното и галетата в два отделни съда. Всяко рибно филе се овалва в брашното, после в яйцето и накрая в галетата. Подредете филетата във втория съд за печене и леко поръсете със зехтин.
Сложете рибата да се пече на по-ниско ниво от картофи във фурната. Печете около 10-15 мин или докато месото се отделя, а картофите са златисти на цвят.
Овкусете със сол и черен пипер и други подправки на вкус. Можете да поднесете с доматен сос или майонеза.
Добър апетит