Рецепти от “Мисия Здраве”

0
581
Рецепта от фестивал Мисия Здраве

На фестивала „Мисия Здраве” демонстрирах 3 рецепти на щанда на Lifestore.bg, ползвайки техни страхотни веган и безглутенови продукти. Благодаря на всички, които дойдоха, за интереса и вниманието.

Избрах рецепти, които да са лесни и бързи, за да можем без усиля да си приготвим нещо полезно и да имаме повече време да се забавляваме навън. Същевременно да постигнем вкус, който много да ни радва – било за пикник, за предястие или за специален повод.

Рецепта с Бяло натурално сирене:

  • 200 гр. (една малка опаковка) бяло натурално сирене “Violife”
  • 1 – 2 ч.л. зехтин (по желание)
  • 5 маслини (без костилки) нарязани на дребно
  • 20 гр. (2 с.л.) шам фъстък, белен и счукан на дребно
  • ½ бр. червена чушка
  • 1 ч.л. семена ким
  • 2 ч.л. сух босилек

На сух, добре нагорещен тиган, загрейте семената ким като разбърквате непрекъснато, за да не загорят. След няколко минути, като започнат да пускат аромат, преместете в купичка да изстинат.

В голяма купа, с помощта на вилица, намачкайте сиренето и зехтина,(ако ползвате) докато няма буци. Добавете останалите съставки и ги разбъркайте, докато се смесят добре.

Поднесете ги с крекери от чия или киноа на “Orgran” и поръсете с дресинг. По желание, гарнирайте с още зеленчуци за допълнителна ароматна нотка.

Трайност: 2 дни добре покрити в хладилник

Рецепта за Ароматен Сух Таратор с Крем Сирене:

  • 200 гр. (една опаковка) натурално крем сирене “Violife”
  • 1 – 2 ч.л. зехтин (по желание)
  • ½ връзка пресен копър, накълцан на ситно
  • 1 бр. пресен лук нарязан на малки колелца
  • 1 бр. малка краставица, нарязана на малки кубчета

В голяма купа, с помощта на вилица, намачкайте сиренето и зехтина, (ако ползвате) докато стане гладък крем. Добавете останалите съставки една по една, последна краставицата, за да не се смачкат и ги разбъркайте, докато се смесят добре.

Поднесете ги с крекери от чия или киноа на “Orgran”, поръсете с дресинг за допълнителна нотка аромати и по желание, аранжирайте отгоре още резенчета краставица, репичка и копър.

Трайност: 2 дни добре покрит в хладилник

Дресинг Горчичен с Магданоз

  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 6 с.л. зехтин
  • ½ ч.л. дижонска горчица
  • ½ връзка магданоз, накълцан на дребно

Първо разбийте горчицата с оцета, с помощта на лъжичка, в купа или буркан. После добавете останалото и добре разбъркайте.

Подхожда към различни хапки, салати, ориз, печени зеленчуци и др.

Трайност: 4 дни добре затворен в хладилник

Предишна статияАдаптогени за тонус, сила и съвършено здраве
Следваща статияВегетарианство и веган хранене – игра на прилики и разлики
Николета Колева
Аз съм професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и вегетариански ястия. Интерсът ми към здравословното хранене започва още в гимназията. От престоя ми 5 години в Азия ме насочи към кулинарията като кариера. Работила съм в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана съм в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course" за гурме сурови ястия и продължавам да преоткривам изкуството на приготвянето на храна. Моята страст е да споделя знанията и уменията си с кулинари-любители и да покажа на хората, че вкусните и здравословни ястия могат да бъдат лесни за приготвяне. В блога на Lifestore ще представя различни рецепти, с които бих искала да вдъхновя читателите да се наслаждават не само на хапването, но и на приготвянето на храната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име