• Вход
  • Регистрация

При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.

Рецепта за италиански козунак

С наближаването на Великденските празници, предлагаме ви тази интересна рецепта за направата на италиански козунак. Предварителна информация: Тестото се нуждае от втасване веднъж за около 1,5 часа и втори път за около 35 мин. Завит в хартия за печене, козунакът ще остане мек за около 2-3 дни. През това време яйцата трябва да държите в хладилник, като ги връщате на местата преди сервиране. Съставки за пръстен с 50 см. диаметър: Начин на приготвяне: Смесете маята и млякото в средна купа и оставете сместа за няколко минути докато се разтвори маята. Междувременно използвайте малко от маслото, за да намазните дълбока стъклена купа. В същата купа смесете маслото със захарта, жълтъците и лимоновия сок. Разбъркайте с миксер на средна скорост, докато се получи кремообразна смес. Прибавете 5 чаши (750 гр.) от брашното, солта и млечната смес. Разбъркайте докато стане меко тесто. Поръсете половин чаша брашно по чиста повърхност, на която да месите тестото до образуване на гладка и еластична топка. Покрийте тестото с пластично фолио и оставете да втасва на топло място за около 1,5 часа или докато удвои обемът си. Отвийте тестото и го оставете на чиста повърхност. Поръсете го с останалото брашно (половин ч. ч.) и месете, докато то се абсорбира в тестото, а след това разделете тестото на 3 равни топки. От всяка топка оформете въже с дължина около 50 см. Оплетете трите въженца в плитка и ги оформете в кръг, а след това поставете несварени яйца в още неизпечения козунак. Броят им зависи от Вашия вкус. Преместете пръстена в тава положена хартия за печене. Покрийте тестото и оставете на топло място да втасва за около 35 минути или докато удвои обемът си. Междувременно загрейте фурната до 190С. Открийте пръстена и го намажете с предварително приготвения белтък, като трябва да избягвате поставените яйца. Печете за около 35 минути или докато се козунака придобие дълбок златист цвят. Изкарайте козунака и го оставете да изстине напълно. Ако желаете, може да намажете козунака със захарен сироп и да го поръсите с шарените пръчици. За да си направите сироп, трябва да смесите половин чаена чаша захар със същото количество вода. Оставете сместа на среден огън и бъркайте докато се разтвори захарта. След това оставете сиропа на слаб огън за около 5 минути, а след това отстранете и оставете да изстине напълно. [fb_button]

Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!

Рейтинг на продукта
напиши отзив
Все още няма отзиви за този продукт...

Продукти в рецепта

Lifestore
30/05/2018 00:00
В Lifestore работят доказани професионалисти в областта на алтернативната медицина, нутриционистиката, диетологията и здравословната кухня. Рецептите, които пишем, са изпробвани, диетите - безопасни, а статиите на тема здраве и храни са базирани на научно обосновани факти. За всичко, което ви интересува, можете да ни питате в коментар под статиите или в чата - ние сме насреща!

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини, като се абонираш за седмичния ни бюлетин!