БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price | number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total | number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Ако трябва да сме съвсем честни, може би точно на Нова година имате пълното право да хапвате каквото искате. Пред вас стои цялата следваща година, за да продължите както през старата или да изпробвате вечно отлаганата диета. Всъщност събитието Нова година обикновено не е просто ден от календара, а повод за преосмисляне на изминалите 365 дни, поставяне на нови цели „от утре“ и заслужено празненство.
Една част от хората предпочитат да празнуват на заведение и да разнообразят ежедневната си програма. Симпатизираме им – така си спестяват готвенето, миенето и всички придружаващи дейности в кухнята. Но има и такива хора, които избират вкуса на домашно приготвената храна и удобството на домашната трапеза.
Симпатизираме много и на тях, затова решихме да ви поднесем една специална селекция от рецепти, които са подходящи за новогодишната нощ у дома.
В зависимост от това за колко човека ще приготвяте пуйка трябва да съобразите размера ѝ. Ето и ориентировъчни параметри:
Преди да пристъпите към готвенето трябва да оставите пуйката на стайна температура, тъй като преди това е била замразена. Овкусяването и почистването са изцяло ваша преценка, като базово ще ви трябват една пуйка около 5 килограма (достатъчна за 8 човека или 8 порции), 50 гр. масло и подправки на вкус.
Загрейте фурната до 180°С и намажете пуйката с маслото, добавете подправките, както и сол и пипер. Поставете в тава за печене с гърдите сочещи нагоре и запечете за 40 минути за първите 4 килограма, а след това 45 минути за всеки килограм повече. Най-добре е да следите температурата с дигитален термометър, като трябва да стигне 60-70°С.
След като измине това време отстранете я от фурната и оставете за 30-40 минути. Идеята е пуйката да поеме всички сосове и подправки, останали след печенето.
Забележка: ако готвите пълнена пуйка претеглете я с продуктите и тогава изберете време за готвене. В най-общия случай, за 4-килограмова пуйка трябват по 20 минути/килограм тегло или 80 минути плюс още 90 минути – общо почти 3 часа.
За да установите дали пуйката се е сготвила добре, то трябва вътрешната температура да е достигнала 70°С. Ако не разполагате с модерен термометър, класическият начин за тестване е да наместите лъжица под краката на пуйката, така че тя да пробие кожата (или да използвате шиш) и да проверите соковете, които се събират в лъжицата. Соковете трябва да са бледо златисти и чисти; ако има следи от кръв, върнете я във фурната отново.
Може допълнително да използвате фолио, като го премахнете около час преди да отстраните от фурната.
Ако харесвате авокадо не само на салата, то тази рецепта ще ви допадне. Тук то ще претърпи метаморфоза подобно на пържените картофи, така че ѝ се насладете.
Загрейте фурната до 200°С. Поставете голям лист хартия за печене в тава с 1 супена лъжица масло. Сложете галета, чили на прах и останалите 3 супени лъжици масло в плитка купа, докато се смесят. Подправя се със сол и черен пипер. Разбийте заедно айряна и яйцето в отделна купа и поставете брашното в трета купа.
Овкусете авокадото със сол и пипер. Овкусявайте всяко по отделно, след това в брашното, след това в приготвената смес по-рано и накрая в галетата. Наредете ги в тавата за печене върху хартията и печете за около 28-32 минути. Може допълнително да посолите или да добавите пипер.
За да приготвите соса, трябва да разбъркате майонезата, чипотлетата, продуктите лайм и чилито на прах. Добавете сол и черен пипер на вкус.
Готови сте да сервирате и да се насладите на това екзотично бързо ястие!
Бонус съвет: може да я приготвите още на обяд, за да имате повече време за останалите ястия или за някоя друга допълнителна чаша вино.
Салатата е красива и шарена, както и пълноценна от гледна точка на съставки. Като вкусна гарнитура за други ястия, тя съдържа основно зеленчуци.
Разбийте зехтина, оцета, горчицата, лука, солта, пипера и меда в голяма купа; добавете граха, чушката, домата, целината, морковите и магданоза. Внимателно разбъркайте, за да смесите добре. Покрийте и поставете в хладилник до 24 часа преди сервиране.
Някои хора казват, че това е една от най-впечатляващите рецепти за свинско месо. Особено за вечеря, то е много подходящо, ако сте любители на специално приготвеното месо с характерна коричка и вкус.
Загрейте фурната до 350°С, смесете първите 5 съставки и ги нанесете върху месото. Поставете с намазаната нагоре страна в плитка тава за печене, като оставите да се пече за 1 час без да го покривате.
През това време, в тиган на среден огън, добавете портокаловия сок, кафявата захар и горчицата. В малка купа смесете вода и нишесте до хомогенност. Добавете ги в тигана, кипнете и оставете за 2 минути.
Отделете 1 чаша от заливката за сервиране, а останалото излейте върху месото.
Печете, докато температурата стане 145°С, 20-40 минути повече. След като е готово оставете да се охлади за около 10 минути и може да го разрежете. Не забравяйте да сервирате леко затоплен и с допълнителната глазура.
Решихме, че няма как да минем без нещо сладко на такъв хубав повод. Споделяме ви едни от най-харесваните ни веган рецепти за десерти:
Веган суров чийзкейк с горски плодове
Сурови веган шоколадови трюфели
Мини бананови торти с глазура [веган, без глутен]
Трюфели от кайсия и орехи – Orgran
Не забравяйте да приготвите и най-обичаното ястие за новогодишната трапеза - баница с късмети. Отварянето на късметите е едно от най-забавните неща и е неизменна част от магията на Нова година.
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС