• Вход
  • Регистрация

Рецепта за фалафел

С първите дюнаржиници се появи и фалафелът и първата по родът си бърза храна у нас. Още преди Макдоналдс да дойде и да се разпростре. Фалафелът всъщност е улична бърза храна още от времето на фараоните и е популярна по цял свят. Много от големите майстори на фалафел пазят тайна рецептата за техният микс. Аз много обичам фалафел обвит в питка с доста чеснов сос. Пробвала съм много рецепти и начини да правя фалафел. Реших да пробвам с готов безглутенов микс на Оргран и освен че стана за по малко от 30 мин общо се и получи доста вкусно и хрупкаво. Съставът им е от жълт грах, който се използва за подобни рецепти в Индия, подправки и лук. Комбинирах го с чеснов таханов сос, както го хапват на някои места в близкият изток. За фалафелите: пригответе ги според инструкциите. От една кутия излизат около 12 бр. Най – добре е да се консумират на същият ден, иначе стават сухи. Фалафел

Рецепта за чеснов таханов сос

  • 3 – 4 скилидки чесън счукан на ситно
  • 2 с.л. тахан
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. червен пипер
  • ¼ ч.л. черен пипер
  • ½ ч.л. сол
  • 40 мл вода (или повече)
Всички съставки се разбъркват добре в купа. Ако е необходимо добавете още вода докато постигнете необходимата консистенция. Различните тахани са различно течни. Нагласете според вкуса. Да се съхранява в хладилник до 1 седмица.

Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 5% отстъпка от първата ти поръчка!