Уважаеми клиенти, поради извънредната ситуация имаме забавяне на поръчките. Молим да бъдем извинени и благодарим за разбирането.

  • Вход
  • Регистрация

Пюре от червени картофи с копър и сметана от кашу (или сос тахини)

Нищо не крещи „комфортна храна” повече от картофеното пюре. За съжаление много хора отиват твърде далеч, добавяйки в пюрето съставки, съдържащи трансмазнини. За щастие следващата рецепта ще спаси положението. Стръковете копър и зеленолистните зеленчуци се добавят не само за вкус, но също така за да се обогати ястието с витамини и нутриенти. А вместо грейви, компания на гореспоменатите съставки прави сметаната от кашу или сос Тахини, особено ако обичате картофеното ви пюре да бъде извънредно гладко и кремообразно.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ: За пюрето:

  • 4-5 малки червени картофи
  • 1 ч.л. куркума
  • 2 стръка пресен копър
  • 1-2 с.л. кокосово олио
  • 1-2 скилидки чесън, пресован
  • 2/3 чаша вода
  • Морска сол
  • Пипер
  • Свежи зеленолистни зеленчуци (спанак, къдраво зеле, лапад)
За соса от кашу:
  • 1/2 сурово кашу, накиснати за 1-2 часа
  • 1 ч.л. куркума
  • Сокът на ½ лимон
  • Морска сол
  • ½ чаша вода
За соса Тахини:
  • 2 с.л. тахини
  • 2 с.л. лимонов сок
  • Морска сол
  • Лют червен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: За пюрето:
  • Сложете микса от зеленолистни зеленчуци в голяма купа
  • Измийте картофите и ги надупчете с вилица
  • Сложете водата, куркумата, смачкания чесън, 1 с.л. морска сол и кокосовото олио в дълбок тиган. След това добавете картофите и подправките.
  • Похлупете тигана и варете на бавен огън около 20 мин. или докато картофите станат лесни за намачкване с вилица
  • Излейте всичко върху зеленолистните зеленчуци заедно с течността
  • Сложете отгоре кисело мляко или сметана от кашу
За сметаната от кашу и Тахини соса:
  • Пасирайте всички съставки заедно
Най-силните страни на картофите се крият на една кора разстояние - буквално. Картофите съдържат фибри и то основно в кората си, които помагат срещу запек и намаляват нивото на лошия холестерол. Усвояването на простите захари също е сред плюсовете им. Когато използвате картофи в други ястия, просто ги подправете с хималайска сол или свежи или сухи подправки. Освен това е добре да ги готвите и консумирате с обелките. И не забравяйте, че трябва да ги ядете умерено – високото ниво на нишесте може да доведе до проблеми, ако ги консумирате твърде често и по много. В същото време копърът е богат на витамини и минерали като витамини А, В и С, желязо, калций, магнезий и дори флавоноиди като кемпферол, виценин и лимонен. Но още по-забележително е присъствието на етерични масла, които предпазват от рак  и от навлизането на бактерии в организма. Ако добавяте сметана в едно ястие, се уверете, че млякото и/или сметаната са от свободно отгледани животни. По-голям процент от млякото в днешни дни идва от животни, буквално натъпквани с хормони и всякакви добавки. Млякото от крави, отгледани на свобода, е много по-висококачествено, защото животното се е хранило с чиста органична храна.   

Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!

Продукти в рецепта

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 10% отстъпка от първата ти поръчка!