Пуканки с глазура шоколадова бисквитка – Без Глутен от Orgran

0
41

Време за подготовка: 5мин.

Време за приготвяне: 10мин.

Съставки:

Метод на приготвяне:

  1. Предварително загрейте тенджера на средно висока температура, като в нея сложете малко мазнина (зехтин или кокосово масло)
  2. След като тенджерата е вече топла, изсипваме вътре пуканките и я разклащаме леко от време на време
  3. Задължително тенджерата трябва да е с поставен капак. След като пуканките започна да пукат, разклащайте тенджерата на всеки 10 – 15 секунди, за да не загорят и да се изпукат равномерно. След като пукането престане, отстранете тенджерата от котлона и изсипете пуканките в голяма купа, за да изстинат
  4. Докато пуканките изстиват, разтопете шоколада и натрошете бисквитите. Може да натрошите лесно бисквитите, като ги поставите в найлонов плик и ги смачкате с точилка за тесто. Натрошете ги така, че около 2/3 да са на трохи, а останалата 1/3 да е на по-големи парчета
  5. Залейте пуканките с разтопения шоколад и разбъркайте, след което изсипете натрошените бисквити и разбъркайте внимателно отново, така че трохите и парчетата бисквити да полепнат по шоколадовите пуканки;
  6. Оставете ги да изстинат отново, след което ги прехвърлете в подходящ съд. И сте готови да им се насладите пред телевизора!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име