Пухкав тиквен тарт [без глутен]

0
224
тарт

Време за подготвяне: 30 минути
Време за приготвяне: 1 час

За 8 порции

Забележка: Трябва предварително да сте сварили и охладили тиквата.

Съставки за блата:

Съставки за пълнежа:

  • 3 ч.л. Заместител на яйца без глутен Orgran
  • Сок от 1 голям портокал и 1 лимон
  • ½ ч.л. ванилия
  • 2/3 чаша пудра захар
  • ¾ чаша обикновено кисело мляко или кокосово мляко
  • 1 чаша сварена и студена намачкана тиква

Метод на приготвяне:

За блата:

  1. Загрейте фурната до 160°C;
  2. В средно голяма тава напръскайте със спрей за готвене;
  3. Разбийте заедно маргарина, захарта и ванилията, докато се получи пухкава еднородна консистенция;
  4. Пресейте брашната заедно с пудра захар и царевичното брашно в малка купа. Разбъркайте до кремообразна текстура;
  5. Добавете студена вода в малка купа, в която трябва да разбъркате яйчения заместител и смесете със съставките от другата купичка. Разбъркайте, докато всичко се смеси в хомогенна смес;
  6. Изсипете леко от сместа в тавата и оформете слой около 0,5 см. дебелина;
  7. За да оформите останалото, разстелете по стените на тавата останалата смес, като внимавате да не е прекалено тънка, за да не изгори;
  8. Изрежете кръгло парче хартия за печене, поставете го върху блата с няколко зърна ориз;
  9. Оставете да се изпече около 20 минути, премахнете от фурната и отстранете хартията с ориза;
  10. Преминете към приготвяне на пълнежа.

За пълнежа:

  1. Смесете всички съставки в каната на блендер или друг кухненски уред за целта и смесете добре;
  2. Внимателно изсипете получената смес върху блата;
  3. Поставете приготвеното в по-слаба фурна и печете около 30 минути – около 180°C. Намалете до 150°C и го оставете да се изпече, докато пълнежа в центъра е готов;
  4. Отстранете от печката и оставете готовия тарт да се охлади;
  5. След всяко хапване, оставяйте в хладилник задължително.

Добър апетит!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име