Едно от любимите ни пролетни изкушения са вкусните пресни картофки. Вземи килограм от тях и си направи тази лесна и питателна салата. Прекрасният зеленчук среща сгряваща дижонска горчица, свеж лимон и куп ароматни подправки. Класиката е тук, за да я преоткриваме.
Необходими продукти:
- 1 кг пресни картофи
- 3 с.л. дижонска горчица
- ½ ч.л. мед
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1 ч.л. прясно настъргана лимонена кора
- 2 с.л. комбуча оцет
- 2 с.л. зелен лук
- 2 с.л. магданоз
- 1 ч.л. мащерка
- ½ ч.л. розмарин
- Хималайска сол на вкус
- 6 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Слагаме картофите тендежера и ги заливаме с хладка вода, така че да са покрити. Добавяме ч с.л. сол. Варим до омекване (около 20-тина минути). Изцеждаме и по-едрите разполовяваме.
В голяма купа смесваме горчицата, меда, лимоновия сок и кора, оцета, зеления лук, магданоза и всички останали подправки. Разбъркваме добре, тестваме на вкус и при нужда добавяме още сол, зехтин или оцет.
Добавяме дресинга към топлите картофи и разбъркваме. Сервираме на стайна температура.
Желаем ти здрав апетит.
Рецепта и снимка:
onegreenplanet.org