БРОЙ ПРОДУКТИ | {{cart.qty}} |
ОБЩО | {{cart.subtotal| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{discount.name}} | -{{discount.attributes.price| number: 2 | currency:'лв':false}} |
{{cart.message}}
|
|
{{cart.total| number: 2 | currency:'лв':false}} |
При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.
Този проект отнема малко повече време, но е толкова забавен, тъй като крайният резултат винаги надминава очакванията. След като съставките, които се използват са безвредни за организма и не оставят следи по дрехите, вашите деца също могат да се включат в изработката.
Използвайте следните рецепти за натурални багрила, направени от домакински продукти, за създаване на красиви великденски яйца в разнообразие от нюанси. Ако желаете, може да оставите яйцата да престоят за една нощ в хладилника за по-наситени цветове.
Жълти яйца
Наситено жълти: сварете 100 г нарязан морков в 1-1/2 ч. вода за 15 минути; прецедете. Добавете 2 ч.л. бял оцет.
Цвят горчица: разбъркайте 2 ч.л. куркума в 1 чаша вряща вода; добавете 2 с.л. бял оцет.
Разнообразни нюанси на жълтото: натопете 4 торбички лайка или зелен чай в 1 чаша вряща вода за 5 минути.
Светло жълт: нарежете 100 г златна пръчица и оставете да ври за 20 минути в 2 чаши вода; отцедете. Добавете 2 ч.л. бял оцет.
Бледо жълт: сварете обелките от 6 портокала в 1-1/2 ч. вода за 20 минути; изцедете. Добавете 2 ч.л оцет
Оранжеви яйца:
Обелете 6 жълти лука и ги оставете да заврат в 2 чаши вода за 15 минути; прецедете. Добавете 3 ч.л. бял оцет
Бледо червено-оранжеви
Разбъркайте 2 с.л. червен пипер в 1 чаша гореща вода; добавете 2 ч.л бял оцет.
Бледо жълто-зелени
Обелете кората на 6 жълти ябълки. Варете в 1-1/2 ч. вода за 20 минути; отцедете. Добавете 2 ч.л. бял оцет.
Зелени яйца
Направете отвара от 100 г спанак и 1 чаша вряща вода; прецедете. Добавете 2 ч.л. бял оцет.
Червени яйца
Семената на един нар в 200 мл гореща вода. Добавете 2 ч.л. бял оцет.
Розови яйца
Бледо розово: нарежете 100 г цветове от амарант и оставете да поври в 2 чаши вода; прецедете. Добавете 2 ч.л. бял оцет. Може да използвате и малини.
Тъмно розови: нарежете 1 средно голяма глава червено цвекло на малки кубчета и добавете 4 чаши гореща вода. Прибавете 2 ч.л. оцет и оставете да се охлади на стайна температура. Преди да поставите яйцата, махнете цвеклото.
Лилави яйца
Смесете 1 чаша горещ гроздов сок с 1 с.л. оцет
Сини яйца
Нарежете 1/4 от глава червено зеле на късове и добавете 4 чаши вряща вода. Добавете 2 с.л. оцет. Оставете да изстине на стайна температура и извадете зелето с решетъчна лъжица.
Сиво-сини яйца
Смесете 1 чаша замразени, сини боровинки в 1 чаша вряща вода, оставете на стайна температура и махнете боровинките.
Кафяви яйца
Добавете 1 с.л. оцет към 1 чаша силно кафе
Златисти яйца
Оставете да заврат 2 с.л. семе от копър в 1 чаша вода за 15 минути; прецедете. Добавете 2 ч.л. бял оцет.
Добавете дизайн към вашите творби
Ако искате да разнообразите малко великденските яйца с красив и разнообразни шарки, можете да го направите чрез восък. С помощта на восъчен пастел или стара свещ, направете дизайн върху яйцата, преди да ги потопите в боята. Нарисуваните с восък места ще останат небоядисани. Друг вариант е чрез плътно увиване на ластици около яйцето, от което ефекта е невероятен.Изключително забавен начин за придаване на десен върху яйцата е чрез различни цветя и листа от растения, които могат да се открият във всяка градина.
Нужните ви продукти са:
Тънки чорапи, ластици, ножица, решетъчна лъжица, кухненска хартия, растително олио, сварени яйца, приготвена органична боя и растения.
Начин на приготвяне:
Яйцата, боядисани с естествени бои имат матово покритие. Затова, ако желаете черупката им да е блестяща, може да капнете няколко капки зехтин или друго растително олио върху памучен тампон или мека кърпа и леко да ги намажете. Сварените и боядисани яйца, могат да се съхраняват в рамките на една седмица в хладилник.
Био, натурални и здравословни храни, добавки, напитки и продукти за живот.
Имейл: office@lifestore.bg
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта на ОРС