Портокалов мус с амарето бишкоти

267
Амарето бишкоти

Нужно е да се храним, за да живеем. Когато искаме да се чувстваме добре, избираме добрата храна. Десертът е допълнение, избор, специален подарък. С десертът не трябва да се прави компромис. Това не значи, че трябва да е много скъп или да се приготвя цял ден. Въпреки, че обичам да отделям няколко часа, за да приготвя сурова торта или суров шоколадов сладкиш, има моменти когато искам нещо без много въртене в кухнята. Суровият мус е идеалният десерт, който не отнема много време и не изисква излишно суетене в кухнята. Ароматите на портокала, канелата, карамфила и бишкотите амарето носят коледни нотки. Използвала съм безглутенови бишкоти амарето на Оргран. Те са съчетават страхотно с муса и заедно са безкомпромисно вкусни.

  • 1 банан
  • Сок + кора на 2 бр. портокал
  • 200 кашу (накиснато за 1 час)
  • 3 с.л. подсладител
  • 100 гр. кокосов крем (сметана)
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1 ч.л. канела
  • 1/3 карамфил
  • ¼ ч.л. сол
  • 2 с.л. кокосово масло (разтопено)

Пасирате всички съставки заедно, с изключение на кокосовото масло. Когато стане кремава хомогенна смес, добавяте и коксовото масло. Пасирате, докато се съедини с останалата смес. Поставяте бишкотите на дъното и изсипвате готовия мус. Оставяте в хладилника да стегне за 1 час.

Декорирана с банан, амарето бишкоти на Оргран, нар

Да се съхраняване добре покрито в хладилник до 3 дни.

Николета Колева
Аз съм професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и вегетариански ястия. Интерсът ми към здравословното хранене започва още в гимназията. От престоя ми 5 години в Азия ме насочи към кулинарията като кариера. Работила съм в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана съм в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course" за гурме сурови ястия и продължавам да преоткривам изкуството на приготвянето на храна. Моята страст е да споделя знанията и уменията си с кулинари-любители и да покажа на хората, че вкусните и здравословни ястия могат да бъдат лесни за приготвяне. В блога на Lifestore ще представя различни рецепти, с които бих искала да вдъхновя читателите да се наслаждават не само на хапването, но и на приготвянето на храната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име