Плодов сладолед с безглутенови бишкоти

0
323

Летен десерт с вкус на кафе, подобен на „Тирамису”, но много по-полезен за вашето тяло! Комбинацията от необходимите хранителни вещества и витамини ви дават нужната енергия.

Необходими продукти (за 6 порции)

За плодовия сладолед:

За сладоледа с бишкоти:

Начин на приготвяне:

Сладолед „Nice cream”

  1. Поставете бананите, млякото и маслото в блендер.
  2. Пюрирайте сместа, като спирате и пускате уреда. Сместа трябва да е кремообразна.
  3. Поставете в подходящ съд.

Комбиниране на десерта

  1. Поставете шест от бишкотите в торба във фризера за около 5 минути и ги извадете. Натрошете ги. Поставете бишкотите в сладоледа и върнете сместа във фризера.
  2. Начупете шоколада в тиган и загрейте на слаб огън докато се разтопи. Разбъркайте. Добавете горещото кафе и бъркайте до еднородна смес.
  3. Поставете част от сладоледа в огнеупорни купички. Върху него поставете шоколадовия сос. Сервирайте веднага, заедно с останалите бишкоти.

ЗАЩО ТОЗИ ДЕСЕРТ Е ТОЛКОВА ПОЛЕЗЕН ЗА ВАС?

БАНАНИ

Бананите са изключително популярен плод, любим на малки и големи, заради чудесния си сладък вкус и кремообразна сърцевина. Те могат да се употребяват като самостоятелен десерт и в комбинация с други плодове.

Специалистите, определят бананите, като отлични за здравето, защото:

  • Те са богат източник на витамин А, СЕК и фибри – ниацинпантотенова киселина; високо съдържание на витамин В6, полезен при неврит и анемия;
  • Съдържат лутеинбета и алфа каротин, които се борят със свободните радикали;
  • Достатъчни количества минерали, като мед, магнезийманган, желязо, фосфор, селен и цинк;
  • 100 гр. плод съдържа 350 мг. калий, достатъчен за ежедневния прием на всеки човек.

Според данни от изследване, редовната консумация на плодовете, значително намалява риска от ракови образования на бъбреците. Друго проучване, показва, че плодовете могат да предпазят от хронични заболявания, като диабет, сърдечно-съдови заболявания и ракови заболявания. Това се дължи на голямото количество полезни витамини и в частност витамин А. Проучванията върху храните през последните години, твърди, че бананите, съдържащи високи нива на калий, магнезий и фибри, намаляват риска от инсулт.

НАТУРАЛЕН ШОКОЛАД

Натуралният шоколад е с високо съдържание на какао. В зависимост от вида, може да варира от 70% до над 90%. При него е характерен по-горчивия вкус, именно заради високото съдържание на какао, намаленото количество захар и липсата на мляко.

ПОЛЗИ ОТ КОНСУМАЦИЯТА НА НАТУРАЛЕН ШОКОЛАД

  • Какаото е основна суровина за приготвяне на черен шоколад. То е мощен антиоксидант, който предпазва клетките от преждевременно окисляване и остаряване;
  • Според редица проучвания, шоколадът повишава нивата на хормона на щастието като едновременно с това понижава този на стреса;
  • В какаото се съдържа теобромин, който е основно активно вещество. Той е природен диуретик и повишава настроението;
  • Регулира до определена степен кръвното налягане. Разбира се, само на консумация на шоколад за целта не бива да се разчита;
  • Облекчава предменструалния синдром;
  • Намалява симптомите на депресия.

Nasheto_predlojenie

Бадемово мляко
Бадемово мляко
Фъстъчено масло
Фъстъчено масло
Савоярди - бишкоти (без глутен)
Савоярди – бишкоти (без глутен)
Шоколад фин натурален 85% какао
Шоколад фин натурален 85% какао

СПОДЕЛИ
Предишна статияЛетни рецепти само за 10 минути
Следваща статияСупа от зелен грах
LifeStore
Всички ние, от екипа на LifeStore, всеки ден полагаме усилия да открием най-висококачествените био и натурални добавки, храни, напитки и продукти за живот, които да са не само с гарантиран произход, но и с отлично качество! Продукти, които да отговарят на високите ни изисквания, и които да направим достъпни за всички вас – ценители на здравето!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име