Плодов кекс Без Глутен [за напреднали] – Orgran

0
952

Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 30 минути

Съставки:

Метод на приготвяне:

Плодът може да се накисне в ром за една нощ или максимум до 1 седмица. Това ще подобри финалния вкус на кекса.

Когато кекса се приготви, най – добре е да се увие в хартия и да се остави да се охлади напълно. Кексът може да се съхранява в хартиената опаковка, докато е нужно.

  1. Предварително загрейте фурна до 150 градуса
  2. Пригответе формата за печене на кекс като я напръскате със спрей за готвене и сложите хартия за печене
  3. Изрежете три листа от хартията за печене и увийте външната страна и дъното на формата. Третият лист ще ви трябва, за да покриете горната част на формата така, че да се получи като капак
  4. Поставете плодовете, коричките, черешите, рома, бадемите, накълцания портокал, накълцания лимон и сладкото от кайсии в голяма смесителна купа и разбъркайте, за да се смесят добре
  5. Разбийте на крем маслото, захарта, петмеза и ванилията
  6. Добавяйте яйцата едно по едно, като след всяко добавено яйце разбърквате сместа добре
  7. Пресейте безглутеновото брашно и содата бикарбонат в средно голяма купа
  8. Добавете плодовата смес и пресетите сухи съставки към кремообразната смес последователно, като бъркате хубаво след всяко добавяне
  9. Изсипете получената смес в предварително подготвената форма. Ударете няколко пъти леко формата в плота, за да премахнете образувалите се балончета. Покрийте формата с хартията за печене
  10. Поставете кекса в предварително загрятата фурна и печете 30 минути
  11. Намалете температурата на фурната до 120 градуса и печете още 2 часа
  12. Махнете хартията от горната част на формата и печете още 30 минути
  13. След като извадите кекса от фурната внимателно изсипете 2-те допълнителни лъжици ром върху горната част на кекса
  14. Завийте кекса в хартия и го оставете да престои една вечер преди да го разопаковате  и консумирате

И след всичкия този къртовски труд трябва да ни споделите как се е получил вашия кекс. Ще очакваме отзиви!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име