• Вход
  • Регистрация

Плодов кекс Без Глутен [рецепта за напреднали] - Orgran

Време за подготовка: 30 минути Време за готвене: 30 минути

Съставки:

  • 250 гр ситно накълцани стафиди
  • 250 гр натурални стафиди
  • 250 гр касис
  • 125 гр микс от кори
  • 125 гр коктейлни череши без костилка
  • 2/3 чаша ром
  • 125 гр бланширани бадеми
  • 1 резен портокал, фино накълцан
  • 1 резен лимон, фино накълцан
  • 2 с.л. кайсиево сладко
  • 250 гр масло
  • 250 гр кафява захар
  • 2 с.л. петмез
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 3 яйца
  • 315 гр Безглутеново брашно за всякакви цели Orgran
  • 60 гр Безглутеново брашно с набухвател Orgran
  • ½ ч.л. сода бикарбонат
  • По ½ ч.л. канела, индийско орехче и джинджифил на прах
  • 2 с.л. допълнително ром (изсипва се внимателно върху кекса след като вече е готов)

Метод на приготвяне:

Плодът може да се накисне в ром за една нощ или максимум до 1 седмица. Това ще подобри финалния вкус на кекса. Когато кекса се приготви, най – добре е да се увие в хартия и да се остави да се охлади напълно. Кексът може да се съхранява в хартиената опаковка, докато е нужно.
  1. Предварително загрейте фурна до 150 градуса
  2. Пригответе формата за печене на кекс като я напръскате със спрей за готвене и сложите хартия за печене
  3. Изрежете три листа от хартията за печене и увийте външната страна и дъното на формата. Третият лист ще ви трябва, за да покриете горната част на формата така, че да се получи като капак
  4. Поставете плодовете, коричките, черешите, рома, бадемите, накълцания портокал, накълцания лимон и сладкото от кайсии в голяма смесителна купа и разбъркайте, за да се смесят добре
  5. Разбийте на крем маслото, захарта, петмеза и ванилията
  6. Добавяйте яйцата едно по едно, като след всяко добавено яйце разбърквате сместа добре
  7. Пресейте безглутеновото брашно и содата бикарбонат в средно голяма купа
  8. Добавете плодовата смес и пресетите сухи съставки към кремообразната смес последователно, като бъркате хубаво след всяко добавяне
  9. Изсипете получената смес в предварително подготвената форма. Ударете няколко пъти леко формата в плота, за да премахнете образувалите се балончета. Покрийте формата с хартията за печене
  10. Поставете кекса в предварително загрятата фурна и печете 30 минути
  11. Намалете температурата на фурната до 120 градуса и печете още 2 часа
  12. Махнете хартията от горната част на формата и печете още 30 минути
  13. След като извадите кекса от фурната внимателно изсипете 2-те допълнителни лъжици ром върху горната част на кекса
  14. Завийте кекса в хартия и го оставете да престои една вечер преди да го разопаковате  и консумирате

И след всичкия този къртовски труд трябва да ни споделите как се е получил вашият кекс. Ще очакваме отзиви!

Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 10% отстъпка от първата ти поръчка!