Пиле по азиатски [без глутен]

0
242

Време за подготовка: 25 минути
Време за готвене: 15 минути

Съставки

  • 1 ½ ч.ч. премиум хрупкава галета без глутен
  • 1/3 ч.ч.ч + 1 с.л. кетчуп без глутен
  • 4 ч.л. безглутенов тамари сос
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. безглутенов сос Уорчестър
  • 1 ½ с.л. настърган пресен джинджифил
  • Щипка черенн пипер
  • ½ ч.ч. безглутеново брашно за всякакви цели
  • 2 яйца
  • Около 700 гр обезкостени пилешки гърди, всяка нарязана нан половина
  • ¾ ч.л. сол
  • ¼ ч.л. пресен черен пипер
  • Зехтин
  • 1 ч.ч. сварен ориз
  • 1 ч.ч. ситно нарязано зеле
  • Резенчета от лимон

Метод на приготвяне

За соса

Смесете кетчупа, тамари и Уорчестър сосовете, захарта, джинджифила и черния пипер в малка купичка. Разбъркайте добре. Сосът може да се приготви до седмица преди самото пиле и да се съхранява в хладилник.

За пилето

Сложете брашното в голяма купа, разбитите яйца в друга, а галетата – в трета.

Поръсете пилешките гърди със сол и пипер на вкус. Една по една ги оваляте в брашното, после в яйцата и накрая в галетата.

Загрейте зехтина в тиган и изпържете пилешките гърди от всички страни до златисот.

Сервирайте със соса. За гарантура можете да добавите сварения ориз, зелето и резенчета лимон на вкус.

Добър апетит

Препоръчани продукти

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име