Време за приготвяне: 20 мин
Съставки
- 1 авокадо
- 1 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. настъргана лимонена кора
- 100 гр зелени маслини без костилки
- ¼ ч.ч. нарязани на ситно домати
- ¼ ч.ч. нарязани краставици (може и кисели)
- 1 ч.л. люти чушки, нарязани на ситно
- ¼ ч.л. сладък червен пипер
- 1 ч.л. синапено семе
- 1 с.л. наситнен пресен лук
- ½ ч.л. пресен розмарин, нарязан на ситно
Метод на приготвяне
- Обелете авокадото и го нарежете на ситно. Сложете го в малка купа и залейте с лимоновия сок, смесен с настърганата кора.
- Нарежете маслините, доматите и краставиците на ситно и добавете към авокадото.
- Сложете лютите чушки в отделен съд. Добавете към тях сладкия червен пипер, синапеното семе, пресния лук и розмарина. Разбъркайте добре и овкусете авокадото (можете да не използвате цялата смес).
- При нужда овкусете със сол и черен пипер.
- Сервирайте с безглутенови вафлени крекери с елда.
Препоръчани продукти