ЗАЩО рибено масло от черен дроб на риба треска? [топ продукт]

0
1739
Ribeno_maslo_cheren_drob_riba_treska

Рибеното масло от ферментирал черен дроб на риба треска е отличен източник на витамините А и D[1], извлечени по специален метод за ферментация с цел запазване на високи количества полезни вещества и безопасно съдържание.

Тайната сила на това рибено масло се крие в двете есенциални мастни омега-3 киселини – EPA и DHA, както и омега-6, омега-7 и омега-9. Това обаче е една малка част от изненадващия потенциал на натуралното рибено масло Green Pasture, защото то е уникално заради състава, технологията и стандартите, по които е дестилирано.

Защо рибено масло Blue Ice Fermented Cod Liver Oil Green Pasture

Ескимосите са известни с няколко неща:

  • Живеят в уникални по рода си иглутаРибено масло от черен ферментирал дроб на риба треска
  • Предали са ни ескимоски начин на целуване
  • Много рядко боледуват от сърдечни заболявания и артрит

Последното донякъде е странно поради факта, че те консумират основно храни, богати на мазнини.

Изследванията установяват, че всъщност храненето на ескимосите е богато на докозахексаенова (DHA) и ейкозапентаенова (EPA) мастни киселини. Тези градивни единици на рибено масло от ферментирал дроб на риба треска имат важна роля за подобряване на сърдечната дейност и здраве. И още по-важно: снижават риска от сърдечен удар.

Маслото от ферментирал дроб от треска е продукт на строго контролирано производство с дълга и богата история. За да се получи в този пълноценен и качествен вид, ферментационният процес изключва топлинната обработка и никое от ценните вещества не се унищожава междувременно.

Както може би знаете, омега-3 мастните киселини са неустойчиви на химическа обработка и тяхното унищожаване би заличило едно от най-важните свойства на кое да е рибено масло – да бъде богато на ценни вещества.

Това не се случва при рибено масло от черен дроб на треска, защото производителят Green Pasture е утвърдил свой собствен метод на ферментация – лакто-ферментация.

Преимуществата на рибено масло Blue Ice Fermented Cod Liver Oil Green Pasture

Твърде възможно е повечето от нас да не си набавят достатъчно омега-6 и омега-3. Първите се откриват в някои ядки и растителни масла, докато вторите са част от ленено и рибено масло. Съотношението между тях обаче е плод на много дискусии и за това има основателна причина.

Омега-3 действат противовъзпалително, а омега-6 имат противоположни функции и това налага определен баланс между количествата им. Решението на проблема е намаляване на приеманите количества от омега-6 и увеличаване на тези от омега-3, за да се постигне съотношение 1:1 или максимум 1:4.

Всяка партида от ферментирал дроб на риба треска се подлага на тестове за наличие на замърсители – тежки метали, както и точните количества на хранителните вещества. Сигурността и качеството на това рибено масло са неоспорими, защото производителят покрива много международни стандарти, включително Norwegian Medical Standards (NMS), European Pharmacopia Standards (EPS) и California Prop 65, а рибите, използвани в това ферментирало рибено масло са от див улов в арктическия регион.

За сравнение – огромна част от количеството рибено масло в световен мащаб се произвежда от изкуствено отглеждана риба в контролирана среда.

Дефицитите на витамин D сполетяват все повече хора, а той е изключително ценен за организма. В повечето случаи при ниски нива на витамина се стига до хормонални проблеми и дисбаланси, по-слаба способност за усвояване на калций, проблеми с костите и ставите. Витамин D присъства в състава на рибено масло Blue Ice Fermented Cod Liver Oil – Green Pasture и е в комбинация с омега-3, за да бъде стопроцентово усвояването му.

Другият ценен елемент е витамин А с ключова роля за добро зрение, хубава кожа и силна имунна система. Вероятно много хора се заблуждават, че хапването на моркови ще им осигури достатъчно от този витамин, ала уви. Само 3% от него ще стане витамин А, а някои възрастни въобще не могат да се справят с процеса. Най-добрите източници на витамина се явяват черен дроб и сурови млечни продукти от пасищни животни.

Рибено масло Blue Ice Fermented Cod Liver Oil – Green Pasture съдържа достатъчно ретинол, витамин D и омега киселини, за да ви осигури всичко необходимо.

Начин на извличане и особености на рибено масло Blue Ice Fermented Cod Liver Oil Green Pasture

В процеса на извличане на рибено масло от черен дроб на треска не се използват въглеродни филтри или термична обработка. По принцип въглеродните и топлинните филтри отстраняват миризми, цветове и аромати, но нанасят поражения върху хранителните вещества и неустойчивите мастни киселини DHA и EPA.

По-голямата част от рибените масла се получава чрез нагряване или синтетична преработка, като това значително уврежда хранителните вещества и тяхната форма. Те губят полезните си свойства и дори придобиват вредни такива, което абсолютно изключва тези методи на получаване на рибено масло от здравословната графа.

В рибено масло от ферментирал по естествен начин черен дроб на риба треска се съдържат реално усвоими от човешкия организъм вещества, неподложени на химически подобрения и термообработка. Процесът на приготвяне на рибено масло Green Pasture е подобен на този, който се използва в традиционната тайландска кухня за получаване на рибен сос и рибна паста[2].

Медицински изследвания и проучвания за положителните ефекти от прием на рибено масло

Според изследване на Американския журнал за клинично хранене, проведено в 3 категории – витамини, минерали и невитаминни и неминерални хранителни добавки, в 3-тата категория се откроява рибеното масло. То е с отлични показатели и диша във врата на глюкозамина и хондроитина. Те са известни с положителното си действие върху кръвоносните съдове и ролята им за изграждане на ставите.

В друго изследване на същата организация се посочва, че рибеното масло и по-конкретно EPA и DHA имат ключва роля за предпазване от сърдечно-съдови заболявания[3]. Други изследвания[4],[5] установяват, че приемът на омега мастни киселини е много важен по време на бременност и кърмене – DHA е 15-20% от церебралния кортекс и 30-60% от ретината на ембриона, така че сами може да се подготвите с добро рибено масло като това на Green Pasture.

Рибено масло се използва и за борба с някои видове рак – рак на дебелото черво и рак на гърдата. Според изследване[6], публикувано в US National Library of Medicine National Institutes of Health, омега-3 мастни киселини имат защитна роля в някои стадии от заболяването.

Състав на рибено масло от черен ферментирал дроб на риба треска Green Pasture

Златният стандарт в производството на рибено масло в продължение на дълги години е на продукта Blue Ice на Green Pasture. Предпочитан и препоръчван от много специалисти по здравословно хранене, нутриционистика и спорт, рибено масло Blue Ice на Green Pasture отговаря на най-строгите критерии за дестилация, място на улов и съдържание на ценни вещества.

Защо да изберете този производител? Ето ви няколко основателни причини:
  • Използва се цялата храна
  • Само от свободен улов
  • Истински и пълноценен състав
  • Комплекс от естествени мастни киселини
  • Богата гама витамини – A, D, K, CoQ10
  • Неиндустриализирано производство
  • Пречистено, тествано и одобрено от трети независими страни
Рибено масло Blue Ice на Green Pasture е БЕЗ лактоза и казеин, предлага се в течен вариант и под формата на капсули.

Още информация за пълния състав, указания за прием и пълно описание на вкусовете (защото има много) ще намерите на страницата на продукта.

 

[1] Sally Fallon Morell, MA, Report on Cod Liver Oil: Testing the Safety and Vitamin Content of our Number One Superfood; http://www.greenpasture.org/documentFiles/181.pdf?

[2] Alison Birks, Fermented Cod Liver Oil: A Traditional Food, July 23 2016; http://www.greenpasture.org/blog/fermented-cod-liver-oil–a-traditional-food/

[3][3] Robert G Metcalf, Michael J James, Robert A Gibson (…), Effects of fish-oil supplementation on myocardial fatty acids in humans, May 2007

[4] Maria Makrides and Robert A Gibson, Long-chain polyunsaturated fatty acid requirements during pregnancy and lactation, January 2000

[5] Craig L Jensen, Maureen Maude, Effect of docosagexaenoic acid supplementation of lactating women on the fatty acid composition of breast milk lipids and maternal and infant plasma phospholipidis, January 2000

[6] Caygill CP, Hill MD, Fish, n-3 fatty acids and human colorectal and breast cancer mortality, August 1995

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име