Печени картофи със Сметана – Без Глутен

0
427
Pecheni_kartofi_smetana

Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 40 минути

Порции: 6

Съставки:

Метод на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 170 градуса
  2. Подгответе средно голяма купа от йенско стъкло, като я напръскате със спрей за готвене;
  3. Обелете картофите и ги нарежете на пръчици
  4. Поставете зеленчуковия бульон в кана, подходяща за микровълнова фурна и загрейте в микровълновата почти до кипване. Добавете чесъна и разбъркайте
  5. Поставете настъргания чедър в купа, поръсете го с брашното и го залейте с горещия бульон. Разбърквайте внимателно, докато сиренето не се разтопи
  6. Върнете получената течност в микровълновата на средно висока температура за 1 минута и разбъркайте. Повторете стъпката на интервали от по 1 минута, докато сместа не се сгъсти. Не завирайте сместа
  7. Добавете сметаната към топлата смес и разбъркайте до получаване на еднородна смес
  8. Добавете ментата, сол и пипер и разбъркайте отново
  9. Подредете картофите в купата от йенско стъкло, трябва да получите няколко слоя, като редувате слой картофи, заливате с соса от сирене и отново редите картофи. Последния слой също трябва да е залят със сос
  10. Поръсете с натрошени сухари, настъргани Едам и Пармезан
  11. Поставете в загрятата фурна и печете около 40 минути или докато картофите се изпекат – по тях ще се ориентирате

По желание може да добавите сладки картофи в рецептата или да замените обикновените картофи със сладки.

Сиренето Едам може да заместите с друг вид сирене по ваш избор, което смятате, че е подходящо.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име