Печена полента с чери домати и пресен босилек

0
175

Съставки

За полентата:

  • 1 с.л. зехтин
  • 4 ч.ч. вода
  • 1 с.л. сол
  • 1 ч.ч. полента

За топинга

Метод на приготвяне

Посолете водата и я оставете да заври. Когато ври, добавете полентата.

Намалете котлона и бъркайте полентата през цялото време, докато се сгъсти леко и спре да залепва за дъното на съда (2-3 минути).

Покрийте съда и оставете да се готви още около 20 минути на бавен огън. Разбърквайте редовно.

Намазнете подходящ кръгъл съд за печене със зехтин.

Изсипете полентата в него. Покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилник да стегне за поне час.

Загрейте фурната на 200 градуса. Извадете съда от хладилника. Сложете половината от приготвения зехтин върху полентата и разнесете равномерно.

Изпечете за около 10-15 минути, докато крайчетата хваната коричка.

Извадете. Сложете останалия зехтин. Поръсете доматите и настърганото сирене и печете за още около 10 минути.

Извадете от фурната. Оставете да изстине и поръсете с пресните листа босилек.

Добър апетит.

Препоръчани продукти

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име