Печена паста пенне с 3 вида сирена

0
306

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

  • Загрейте фурната до 180 градуса.
  • Загрейте зехтина в тенджера и след като се нагорещи, прибавете лука. Готви се около 5 минути докато омекне. Разбърквайте често.
  • Докато приготвяте лука, сгответе пастата съгласно указанията на пакета и прецедете.
  • Смесете царевичното нишесте с половин чаша от млякото в малка купа. Прибавете останалото мляко към лука и го оставете да се вари.
  • Разбъркайте царевичното нишесте и го прибавете към лука и млякото. Вари се 2 минути или докато сместа се сгъсти, бъркайте постоянно.
  • Отстранете от огъня и добавете солта, пипера и индийското орехче.
  • Добавете сирената чедър и моцарела, разбъркайте енергично, докато сирената се разтопят.
  • Добавете готовата паста и разпределете сместа равномерно в подходящ съд или гювечета намазани с масло.
  • Смесете Пармезана и галетата и посипете върху сместа с пастата.
  • Печете при 180 градуса за около 30 мин или докато соса набъбне и повърхността придобие златист цвят.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име