Патладжанени рулца с хумус и глазирани моркови [веган]

0
203

Има дни, в които рутината на готвенето ни е хванала в капана си. Разнообразието е изчезнало, а съставките са свели до картофи или ориз, зеленчуци и може би някой по-екзотичен сос. За такива дни има леки рецепти, които ни напомнят какво богатство от ястия може да се приготви с най-простите продукти. Днес ти предлагаме едни свежи и много вкусни патладжанени рулца с хумус и глазирани моркови.

Необходими продукти:
Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжана на филийки, подсоляваме и оставяме за 30 минути. Измиваме добре и печем във фурната, докато придобие приятен кафеникав цвят.

Обелваме морковите и ги нарязваме на пръчици. Загряваме конопеното масло в тиган и вътре слагаме морковите, черен пипер и сол на вкус.

Готвим морковите за около 5 минути, или докато започнат да омекват.

Добавяме портокаловия сок и захарта и готвим за още 15 минути, като разбъркваме от време на време. Течността трябва да се редуцира до гъст сос. Опитваме и при нужда овкусяваме с още сол.

За да приготвим хумуса, слагаме нахута, зехтина, лимоновия сок, чесъна и кимиона в кухненски робот и блендираме до получаване на желана консистенция.

Накрая сглобяваме – намазваме всяка филийка патладжан с хумус и добавяме няколко парченца моркови. Завиваме на рулце и забождаме с клечка за зъби.

Желаем ти здрав апетит.

Рецепта и снимка:

Onegreenplanet.org

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име