• Вход
  • Регистрация

Патладжанени рулца с хумус и глазирани моркови [веган]

Има дни, в които рутината на готвенето ни е хванала в капана си. Разнообразието е изчезнало, а съставките са свели до картофи или ориз, зеленчуци и може би някой по-екзотичен сос. За такива дни има леки рецепти, които ни напомнят какво богатство от ястия може да се приготви с най-простите продукти. Днес ти предлагаме едни свежи и много вкусни патладжанени рулца с хумус и глазирани моркови.
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжана на филийки, подсоляваме и оставяме за 30 минути. Измиваме добре и печем във фурната, докато придобие приятен кафеникав цвят. Обелваме морковите и ги нарязваме на пръчици. Загряваме конопеното масло в тиган и вътре слагаме морковите, черен пипер и сол на вкус. Готвим морковите за около 5 минути, или докато започнат да омекват. Добавяме портокаловия сок и захарта и готвим за още 15 минути, като разбъркваме от време на време. Течността трябва да се редуцира до гъст сос. Опитваме и при нужда овкусяваме с още сол. За да приготвим хумуса, слагаме нахута, зехтина, лимоновия сок, чесъна и кимиона в кухненски робот и блендираме до получаване на желана консистенция. Накрая сглобяваме – намазваме всяка филийка патладжан с хумус и добавяме няколко парченца моркови. Завиваме на рулце и забождаме с клечка за зъби. Желаем ти здрав апетит. Рецепта и снимка: Onegreenplanet.org

Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!
Автор: Тест
Тест

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 5% отстъпка от първата ти поръчка!