Паста с вкусен гъбен сос [веган, без глутен]

0
319

[fb_button]

 

Тази седмица хапваме безглутенова паста с гъбен сос – лек, лесен и топящ се в устата. Гъбите срещат лимоновия сок и кокосовата сметана, за да създадат перфектните условия за незабравим зимен обяд. Хапваме в мълчание, добрата храна може да остави дори нас без думи.

Необходими съставки:
Начин на приготвяне:

Загряваме растителната мазнина в тиган. Добавяме лука и чесъна, нарязани на ситно и запържваме за 2 минути. Когато зеленчуците добият златист цвят, слагаме в тигана и гъбите, нарязани на филийки и запържваме за още 2 минути.

Добавяме кокосовата сметана, лимоновия сок, маята и всички подправки. Разбъркваме добре и намаляме котлона на средна температура. Готвим за около 5 минути.

Докато сосът къкри, приготвяме пастата по указанията на пакета. 1 минута преди пастата да е напълно готова, добавяме във водата граха и оставяме да врат заедно.

Отцеждаме и добавяме към пастата соса. Разбъркваме всичко добре и сервираме..

Желаем ви здрав апетит.

Рецепта и снимка:

onegreenplanet.org

Nasheto_predlojenie

kokosmilch 16118463_10212933909362692_1222122641_nhranitelna-maya

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име