[fb_button]
Тази седмица хапваме безглутенова паста с гъбен сос - лек, лесен и топящ се в устата. Гъбите срещат лимоновия сок и кокосовата сметана, за да създадат перфектните условия за незабравим зимен обяд. Хапваме в мълчание, добрата храна може да остави дори нас без думи.
Необходими съставки:
- 2 ч.ч. безглутенова паста
- 1 с.л. растително масло (ние използвахме масло от чиа)
- 1 средно голяма глава лук
- 2 скилидки чесън
- 4 големи гъби
- 1 ½ чаши кокосова сметана
- 2 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. микс изсушени подправки
- 3 с.л. хранителна мая
- ½ ч.л. сол
- Червен и Черен пипер на вкус
- Чили на вкус
- ½ ч.ч. грах
Начин на приготвяне:
Загряваме растителната мазнина в тиган. Добавяме лука и чесъна, нарязани на ситно и запържваме за 2 минути. Когато зеленчуците добият златист цвят, слагаме в тигана и гъбите, нарязани на филийки и запържваме за още 2 минути.
Добавяме кокосовата сметана, лимоновия сок, маята и всички подправки. Разбъркваме добре и намаляме котлона на средна температура. Готвим за около 5 минути.
Докато сосът къкри, приготвяме пастата по указанията на пакета. 1 минута преди пастата да е напълно готова, добавяме във водата граха и оставяме да врат заедно.
Отцеждаме и добавяме към пастата соса. Разбъркваме всичко добре и сервираме..
Желаем ви здрав апетит.
Рецепта и снимка:
onegreenplanet.org