Парфе от круши и нар с карамел и крем от кашу

0
482

Десертите често понасят критики заради огромното количество калории в състава им. Има редица примери, които ще застанат в подкрепа на тази оценка. Главните виновници за това са захарта и маслото. Нали така?

В следващите редове искаме да ви представим една рецепта, която ще ви впечатли със състава си. Тук има круши, нар, кашу, орехи, кокос, кленов сироп, кардамон, канела и Хималайска сол.

Има ли нещо от изброеното, което не ви допадна? Почти сигурни сме, че няма.

Парфето от круши и нар е идеално за направа през есента, тъй като именно сега е сезонът на изобилието от круши и нар. Два плода, които са изключително полезни и ще забележите, че не ги подлагаме на никаква термична обработка. Това означава, че ще извлечете всички ценни съставки и ползи.

Продуктите в рецептата ще ви стигнат за 4 порции.

Нека да започнем с крема от кашу, тъй като той изисква още отсега да предвидите време за накисване на кашуто, а след това самият крем трябва да постои известно време в хладилника.

Крем от кашу

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

  1. Сложете кашуто, водата и кленовия сироп в блендер и блендирайте на бързи обороти. Сместа трябва да стане напълно гладка.
  2. Добавете кардамона и солта. Отново разбъркайте добре.
  3. Прехвърлете сместа в подходяща куха и я поставете в хладилника.

Преминаваме към слоя от орехи, чиято подготовка отнема буквално минута-две.

Орехов слой

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

1.       Надробете орехите на едро и ги смесете със захарта.

А сега да преминем към заключителната част от подготовката – направата на карамела, за който използваме кленов сироп.

Карамелен слой с канела и сол

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

  1. Ако кокосовото масло не е меко, затоплете го леко.
  2. Поставете всички съставки в подходящ съд на котлона и ги разбъркайте.
  3. Ако карамелът започне да се втвърдява, затоплете го и разбъркайте.

Вече сме готови да пристъпим към същинското съчетаване на всички смеси, които приготвихме дотук. Ще сътворим десерт, който ще превърне всеки гост на трапезата ви в лоялен почитател на кулинарните ви умения.

Парфе

Необходими продукти:

  • 1-2 круши;
  • 1 нар;
  • крем от кашу с кардамон;
  • орехова смес;
  • карамел с канела и сол.

Начин на приготвяне:

  1. Обелете и нарежете крушите. Обилно ги покрийте с крем от кашу. Възможно е да не използвате целия крем, остатъка от него можете да замразите в хладилника или пък да вложите в направата на друг десерт.
  2. Сложете по една супена лъжица от ореховата смес на дъното на чашите.
  3. Идва ред на овкусените с безобразно вкусния крем от кашу круши. Отгоре посипете с повече орехи и налейте слой от карамела.
  4. Довършете с нов слой круши, поръсете с орехова смес и зрънца нар.

Приятен апетит!

 

Nasheto_predlojenie

Орехови ядки
Орехови ядки
БИО кленов сироп 100% Terassana
БИО кленов сироп 100% Terassana
БИО кашу сурово
БИО кашу сурово
Био канела на прах
Био канела на прах

[fb_button]

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име