• Вход
  • Регистрация

При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.

Парфе от круши и нар с карамел и крем от кашу

Десертите често понасят критики заради огромното количество калории в състава им. Има редица примери, които ще застанат в подкрепа на тази оценка. Главните виновници за това са захарта и маслото. Нали така? В следващите редове искаме да ви представим една рецепта, която ще ви впечатли със състава си. Тук има круши, нар, кашу, орехи, кокос, кленов сироп, кардамон, канела и Хималайска сол. Има ли нещо от изброеното, което не ви допадна? Почти сигурни сме, че няма. Парфето от круши и нар е идеално за направа през есента, тъй като именно сега е сезонът на изобилието от круши и нар. Два плода, които са изключително полезни и ще забележите, че не ги подлагаме на никаква термична обработка. Това означава, че ще извлечете всички ценни съставки и ползи. Продуктите в рецептата ще ви стигнат за 4 порции. Нека да започнем с крема от кашу, тъй като той изисква още отсега да предвидите време за накисване на кашуто, а след това самият крем трябва да постои известно време в хладилника.

Крем от кашу

Необходими продукти:

  • ½ чаша кашу, накиснато предварително за поне 6 часа, изплакнато и прецедено от водата;
  • ¼ чаша вода;
  • 3 супени лъжици кленов сироп;
  • 1 супена лъжица кардамон на прах
  • щипка Хималайска сол.
Начин на приготвяне:
  1. Сложете кашуто, водата и кленовия сироп в блендер и блендирайте на бързи обороти. Сместа трябва да стане напълно гладка.
  2. Добавете кардамона и солта. Отново разбъркайте добре.
  3. Прехвърлете сместа в подходяща куха и я поставете в хладилника.
Преминаваме към слоя от орехи, чиято подготовка отнема буквално минута-две. Орехов слой Необходими продукти:
  • ¾ чаша орехи;
  • 2 супени лъжици кокосова захар;
Начин на приготвяне: 1.       Надробете орехите на едро и ги смесете със захарта. А сега да преминем към заключителната част от подготовката – направата на карамела, за който използваме кленов сироп.

Карамелен слой с канела и сол Необходими продукти:

  • 1/3 чаша кокосово масло;
  • 1/3 чаша кленов сироп;
  • 1 чаена лъжица канела;
  • щипка едра Хималайска сол.
Начин на приготвяне:
  1. Ако кокосовото масло не е меко, затоплете го леко.
  2. Поставете всички съставки в подходящ съд на котлона и ги разбъркайте.
  3. Ако карамелът започне да се втвърдява, затоплете го и разбъркайте.
Вече сме готови да пристъпим към същинското съчетаване на всички смеси, които приготвихме дотук. Ще сътворим десерт, който ще превърне всеки гост на трапезата ви в лоялен почитател на кулинарните ви умения.

Парфе

Необходими продукти:

  • 1-2 круши;
  • 1 нар;
  • крем от кашу с кардамон;
  • орехова смес;
  • карамел с канела и сол.
Начин на приготвяне:
  1. Обелете и нарежете крушите. Обилно ги покрийте с крем от кашу. Възможно е да не използвате целия крем, остатъка от него можете да замразите в хладилника или пък да вложите в направата на друг десерт.
  2. Сложете по една супена лъжица от ореховата смес на дъното на чашите.
  3. Идва ред на овкусените с безобразно вкусния крем от кашу круши. Отгоре посипете с повече орехи и налейте слой от карамела.
  4. Довършете с нов слой круши, поръсете с орехова смес и зрънца нар.
Приятен апетит!   

Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!

Рейтинг на продукта
напиши отзив
Все още няма отзиви за този продукт...

Продукти в рецепта

Lifestore
30/05/2018 00:00
В Lifestore работят доказани професионалисти в областта на алтернативната медицина, нутриционистиката, диетологията и здравословната кухня. Рецептите, които пишем, са изпробвани, диетите - безопасни, а статиите на тема здраве и храни са базирани на научно обосновани факти. За всичко, което ви интересува, можете да ни питате в коментар под статиите или в чата - ние сме насреща!

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини, като се абонираш за седмичния ни бюлетин!