Пад тай нудли – тайландски оризови спагети

423

Време за приготвяне: 30 мин

Порции: 4

Съставки

  • 1 пакет оризови спагети
  • сока на 2 лайма
  • 1 ч.л. кайен пипер
  • 1 с.л. кафява захар
  • 2 ч.л. рибен сос
  • 2 ч.л. соев сос
  • 1 ч.л. царевично брашно
  • 1 ч.л. паста от тамаринд
  • 2 с.л. растителна мазнина по избор
  • 2 пилешки гърди, обезкостени
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава червен лук
  • 110 гр бобови кълнове
  • 230 гр сварени скариди
  • 60 гр солени печени фъстъци
  • 110 гр пресен магданоз
  • 2 люти чушки
  • сол и черен пипер

Метод на приготвяне

Пригответе оризовите спагети по указанията на пакета.

В средно голяма купа смесете сока от лайм, кайен пипера, кафявата захар, рибния и соев сос и пастата от тамаринд. Разбъркайте добре.

В голям тиган загрейте мазнината и пържете пилешките гърди за 5 мин. Извадете от тигана.

В него сложете нарязаните на ситно чесън и лук и гответе за 5 мин. Добавете сварените оризови спагети и готовия микс от подправки. Накрая сложете бобовите кълнове, скаридите, фъстъците, лютите чушки и половината от нарязания на ситно магданоз.

Върнете пилето в тигана и гответе за още 5 минути или докато месото е напълно готово.

Гарнирайте с останалия магданоз.

Добър апетит

Препоръчани продукти

LifeStore
Всички ние, от екипа на LifeStore, всеки ден полагаме усилия да открием най-висококачествените био и натурални добавки, храни, напитки и продукти за живот, които да са не само с гарантиран произход, но и с отлично качество! Продукти, които да отговарят на високите ни изисквания, и които да направим достъпни за всички вас – ценители на здравето!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име