Нахутени кюфтенца с ароматни подправки

0
464

Съставки

• 1 консерва сварен нахут
• 1 глава лук
• ½ ч.ч. магданоз
• ½ ч.ч. мента
• 1 средно голям домат, обелен
• 1 яйце
• 1 с.л. Премиум хрупкава галета без глутен Orgran
• 3 с.л. Безглутеново брашно за всякакви цели Orgran
• ¼ ч.л. кимион
• 1 ч.л. морска сол
• 1 ч.л. черен пипер
• ½ ч.л. чесън на прах
• зехтин

Метод на приготвяне

Блендирайте нахута, магданоза и ментата в кухненски робот за няколко секунди. Добавете домата и лука и пулсирайте, докато се разнесат равномерно в сместа.

Изсипете сместа в купа и добавете яйцето, галетата, брашното и подправките.

Оформете на топки с големината на орех и леко сплескайте.

Готовите кюфтенца се пържат в горещ зехтин за 3 минути от всяка страна. След изпържване поставяйте върху кухненска хартия, за да се изтече излишната мазнина.

Можете да ги изпечете във фурна на 180 градуса до получаване на кафеникаво-златиста коричка.

Сервирайте топли или студени с дресинг от кисело мляко, ментови листа и малко чесън.

Добър апетит

Препоръчани продукти

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име