Морковена супа с куркума [веган, без глутен]

0
202

[fb_button]

 

Няма нищо по-хубаво от вкусна домашно приготвена храна след дългия работен ден, особено ако някой вече е приготвил трапезата и ни очаква с топла супа и топла прегръдка. Това прекрасно ястие е перфектната изненада за любимия човек – готви се лесно, сгрява премръзналите крака и внася цвят в делничната вечер. Защото дори срядата заслужава усмивка.

Необходими съставки:
  • 4 големи моркова
  • 2 стръка целина
  • 1 малка глава лук
  • 2 малки жълти чушки
  • ½ ч.ч. гъби
  • ½ ч.ч. сладка царевица
  • 1 см джинджифил
  • 2 скилидки чесън
  • кимион
  • 1 пръчка канела
  • 2 цветчета карамфил
  • ½ ч.л. куркума
  • 1 дафинов лист
  • ½ ч.ч. зеленчуков бульон
  • ½ ч.ч. кокосово мляко
  • Хималайска сол на вкус
  • 2 с.л. растително масло по избор
Начин на приготвяне:

Загрейте мазнината на средна температура в неголям тиган и добавете в него подправките – канела, карамфил, кимион, джинджифил, куркума и дафинов лист.

Темперирайте ги, като ги оставите за 2-3 минути в мазнината, докато се загреят добре и започнат да излъчват приятен аромат.

Към тях се добавят лукът и чесънът.

Съставките се се сотират за 2 минути, като се разбъркват през цялото време, за да не залепват.

Добавят се и останалите наситнени зеленчуци. Всичко се готви за около 5 минути до омекване. След това се налива бульонът и съставките се разбъркват добре.

След още 5 минути се добавя и кокосовото мляко. Горещата супа се слага в блендер и се пасира до получаването на хомогенна смес.

Сервира се все още топла. Може да се подправи с кокосова сметана, която ще смекчи лютивината на подправките и ще придаде прекрасен завършек на супата.

Желаем ви здрав апетит.

Рецепта и снимка:

Onegreenplanet.org

Nasheto_predlojenie

kurkuma_prah-400x365

himalaiska_sol_fina kokosmilch

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име