Морковена супа с авокадо и джинджифил [веган, без глутен]

0
107

Обичаме бързи рецепти, особено когато са богати на полезни вещества и имат плътен и наситен вкус. Ето защо днес си сготвяме тази лесна супичка. Оранжевият цвят привлича неустоимо, кремавата текстура ни кара да искаме още и още, а  лютивината от джинджифила енергизира цялото тяло.

Необходими съставки:
  • 4 средно големи моркова (задушени за няколко минути)
  • 1 добре узряло авокадо
  • Около см корен от джинджифил (регулирай според собствените си вкусове)
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л. кокосово масло
  • ½ ч.л. куркума
  • ½ ч.л. къри на прах
  • Тиквени семки за декорация
Начин на приготвяне:

Слагаме всички съставки без тиквените семки в блендер и пасираме до получаване на желаната консистенция.

Гарнираме с тиквени семки, а защо не и с пресен магданоз и консумираме с удоволствие.

Желаем ти здрав апетит.

Рецепта и снимка:

onegreenplanet.org

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име