Мини бананови торти с глазура [веган, без глутен]

0
199

Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 30 мин

Съставки

За блата

За глазурата

  • 250 гр веган крема сирене
  • ½ ч.ч. подсладител по избор (кафява захар, мед, стевия или друг)
  • 1 с.л. ванилов есктракт
  • ½ ч.ч. кокосово мляко
  • 1 с.л. агар агар на прах

Метод на приготвяне

Загрейте фурната  на 180 градуса. В купа намачкайте бананите с вилица. Добавете кокосовото олио, заместителя на яйце, ванилията и захарта. Разбъркайте добре. Добавете сухите съставки – брашно, сол и канела.

Размесете всичко. Изсипете банановата смес в във форма за капкейкове и печете около 20 мин или до суха клечка.

В кухненски робот сложете крема сиренето, подсладителя и ванилията и блендирайте.

Загрейте млякото и добавете лъжицата агар агар. Разбъркайте бързо, докато се разтвори (4-5 мин). Излейте сместа при сиренето и разбъркайте до хомогенност.

Оставете изпечените мини тортички да изстинат. Залейте всяка с глазурата и оставете да стегне за поне 4 часа (в най-добрия случай за денонощие).

Добър апетит

Препоръчани продукти

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име