Месец на безглутеновото хранене: Кюфтенца от печен чесън и къдраво зеле

0
420

Обикновено домашните кюфтенца се правят с кайма, хляб, лук, магданоз и други съставки. Ние обаче искаме да разполагаме с рецепта, която не съдържа глутен и която е богата на аромати и полезни вещества.

Спряхме се на кюфтенца от говеждо месо с чесън и къдраво зеле. Пармезанът сред съставките е много хитро решение, което придава на цялото ястие превъзходен вкус.

Пробвайте рецептата ни и ще се уверите, че традиционните домашни кюфтенца вече ще ви изглеждат определено скучни.

Необходими съставки:

Начин на приготвяне:

  1. Сложете крекерите в пасаратор и ги направете на едри парчета.
  2. В голяма купа смесете говеждото месо, къдравото зеле, лука, пармезана, яйцето, солта и пипера.
  3. След това добавете в голямата купа натрошените на едро крекери. Разбъркайте добре.
  4. Оформете кюфтенца с диаметър около 5 см.
  5. Затоплете зехтина в голям тиган. Пържете кюфтетата на среден огън. Те трябва да станат кафяви на цвят. Необходими са около 6 минути за всяка страна на кюфтетата.
  6. Налейте доматения сос към готовите кюфтета и разбъркайте внимателно. Посипете с нарязания на ситно пресен магданоз.
  7. Сложете капака на съда и намалете силата на котлона. Оставете да къкри до пълна готовност на кюфтетата – около 15-20 минути. Разбъркайте няколко пъти през това време.
  8. Сервирайте с безглутенова паста или паста от кафяв ориз.

Приятен апетит!

 

Оризова Паста „Фусили”
Оризова Паста „Фусили”
Оризова Паста „Седанини”
Оризова Паста „Седанини”
Био Оризова Паста „Тортилиони”
Био Оризова Паста „Тортилиони”
Виолайф присоциано с вкус на пармезан
Виолайф присоциано с вкус на пармезан

[fb_button]

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име