Месец на безглутеновото хранене: Безглутенов пикантен царевичен хляб

0
786

Златиста каша от царевично брашно и замразена сладка царевица – ето това се казва вкусна алтернатива на обичайното ни всекидневно меню. Тази рецепта е подходяща за хора, страдащи от глутенова непоносимост, за хора на отслабваща диета или просто за ценителите на вкусотийки.

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

  1. Леко запечете полентата или царевичното брашно на сух тиган за 3-4 мин., като разбърквате непрекъснато, докато започне да ухае и малките зрънца станат златистокафяви. Свалете от котлона, изсипете половината в голяма купа и добавете млякото. Разбъркайте добре, покрийте купата и оставете да престои 2-3- часа.
  2. Разтопете маслото в тавичка с диаметър 25 см. и загрейте фурната на 200°-250°. Разбъркайте маслото с останалите съставки в отделна купа, включително и останалата половина от запечената полента /царевична каша/  и половин чаена лъжичка сол и добавете всичко това към по-рано приготвената и оставена да отпочине смес от полента и мляко. Не забърсвайте останалата мазнина от тавичката, тя ще предпази печивото от залепване.
  3. Сложете вече намазнената тавичка на огън, за да се загрее отново добре и тогава изсипете цялата смес, която ще започне да цвърчи от силно затоплената мазнина. Поставете тавата в загрятата фурна и печете 15-20 мин. до златистокафяво и докато се изпече в средата. След като извадите хляба от фурната, оставете леко да се охлади, нарежете на парчета и сервирайте.

 

БЕЗГЛУТЕНОВ заместител на яйца - Orgran
БЕЗГЛУТЕНОВ заместител на яйца – Orgran
Сода бикарбонат (без глутен) - Doves Farm
Сода бикарбонат (без глутен) – Doves Farm
Бакпулвер (без глутен) - Doves Farm
Бакпулвер (без глутен) – Doves Farm
Гхий (био краве масло)
Гхий (био краве масло)

[fb_button]

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име