Лятна салата с веган гръцко сирене и праскови

0
376
Био козметика

Мога да ям салати цяла седмица – няма да ми омръзне и няма да повторя. Имам толкова много вариации в главата си. Преди много години, когато нямах време да готвя, след работа си правех огромна купа салата и бях изключително доволна. Понякога виждам разни мемета за това как е тъжно да се яде салата вместо нещо си. Не го разбирам и не съм съгласна.

Според някои хранителни специалисти е неподходящо да се смесват зеленчуци с плодове, защото може да затрудни храносмилянето. Изключение прави комбинацията със зеленолистни и плодове. Зеленолистните балансират кръвната захар. Затова тази комбинация за салата е чудесна.

Печените бадеми и веган гръцкото сирене от кокосово масло на VIOLIFE допринасят за по-специален вкус и текстура.

За 2 порции

  • 1 бр. праскова на резенчета
  • шепа бейби спанак
  • ½ глава маруля накъсана на едро
  • 3 бр. репички на резенчета
  • ½ краставица на полукръга
  • 1 бр. пресен лук на колелца
  • ½ пакет Гръцко бяло сирене Violife на кубчета
  • 1 с.л. печени бадеми счукани

Винегред

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. балсамико
  • ½ ч.л. петмез или меласа
  • Щипка сол и пипер

За Салатата

В подходящ съд смесете зеленчуците, прасковата и дресингът. Наредете отгоре веган сиренето и бадемите. Най-добре се насладете незабавно.

За Винегретът:

Разбъркайте в купичка балсамикото с петмеза, солта и пипера. Добавете зехтина и пак ги разбъркайте заедно. Трайност: 1 седмица.

Предишна статияКакво трябва да знаете за гъбите трюфел – предизвикателство за всеки вкус
Следваща статияIBS синдром: Подходяща диета и методи за контрол на заболяването
Николета Колева
Аз съм професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и вегетариански ястия. Интерсът ми към здравословното хранене започва още в гимназията. От престоя ми 5 години в Азия ме насочи към кулинарията като кариера. Работила съм в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана съм в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course" за гурме сурови ястия и продължавам да преоткривам изкуството на приготвянето на храна. Моята страст е да споделя знанията и уменията си с кулинари-любители и да покажа на хората, че вкусните и здравословни ястия могат да бъдат лесни за приготвяне. В блога на Lifestore ще представя различни рецепти, с които бих искала да вдъхновя читателите да се наслаждават не само на хапването, но и на приготвянето на храната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име