• Вход
  • Регистрация

Лятна салата с веган гръцко сирене и праскови

Мога да ям салати цяла седмица - няма да ми омръзне и няма да повторя. Имам толкова много вариации в главата си. Преди много години, когато нямах време да готвя, след работа си правех огромна купа салата и бях изключително доволна. Понякога виждам разни мемета за това как е тъжно да се яде салата вместо нещо си. Не го разбирам и не съм съгласна. Според някои хранителни специалисти е неподходящо да се смесват зеленчуци с плодове, защото може да затрудни храносмилянето. Изключение прави комбинацията със зеленолистни и плодове. Зеленолистните балансират кръвната захар. Затова тази комбинация за салата е чудесна. Печените бадеми и веган гръцкото сирене от кокосово масло на VIOLIFE допринасят за по-специален вкус и текстура.

За 2 порции

  • 1 бр. праскова на резенчета
  • шепа бейби спанак
  • ½ глава маруля накъсана на едро
  • 3 бр. репички на резенчета
  • ½ краставица на полукръга
  • 1 бр. пресен лук на колелца
  • ½ пакет Гръцко бяло сирене Violife на кубчета
  • 1 с.л. печени бадеми счукани

Винегред

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. балсамико
  • ½ ч.л. петмез или меласа
  • Щипка сол и пипер

За Салатата

В подходящ съд смесете зеленчуците, прасковата и дресингът. Наредете отгоре веган сиренето и бадемите. Най-добре се насладете незабавно.

За Винегретът:

Разбъркайте в купичка балсамикото с петмеза, солта и пипера. Добавете зехтина и пак ги разбъркайте заедно. Трайност: 1 седмица.

Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!

Продукти в рецепта

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини. Абонирай се сега и вземи 10% отстъпка от първата ти поръчка!