Мога да ям салати цяла седмица - няма да ми омръзне и няма да повторя. Имам толкова много вариации в главата си. Преди много години, когато нямах време да готвя, след работа си правех огромна купа салата и бях изключително доволна. Понякога виждам разни мемета за това как е тъжно да се яде салата вместо нещо си. Не го разбирам и не съм съгласна.
Според някои хранителни специалисти е неподходящо да се смесват зеленчуци с плодове, защото може да затрудни храносмилянето. Изключение прави комбинацията със зеленолистни и плодове. Зеленолистните балансират кръвната захар. Затова тази комбинация за салата е чудесна.
Печените бадеми и веган
гръцкото сирене от кокосово масло на VIOLIFE допринасят за по-специален вкус и текстура.
За 2 порции
- 1 бр. праскова на резенчета
- шепа бейби спанак
- ½ глава маруля накъсана на едро
- 3 бр. репички на резенчета
- ½ краставица на полукръга
- 1 бр. пресен лук на колелца
- ½ пакет Гръцко бяло сирене Violife на кубчета
- 1 с.л. печени бадеми счукани
Винегред
- 3 с.л. зехтин
- 1 с.л. балсамико
- ½ ч.л. петмез или меласа
- Щипка сол и пипер
За Салатата
В подходящ съд смесете зеленчуците, прасковата и дресингът. Наредете отгоре веган сиренето и бадемите. Най-добре се насладете незабавно.
За Винегретът:
Разбъркайте в купичка балсамикото с петмеза, солта и пипера. Добавете зехтина и пак ги разбъркайте заедно. Трайност: 1 седмица.