• Вход
  • Регистрация

При всяка поръчка над 100 лв. избери безплатен продукт.

Месец на безглутеновото хранене: Лодчици с кюфтенца от сладки картофи и нахут със салца от манго и авокадо

Всички сме наясно, че по празниците ще попрекалим с хапването на вкусотии. Затова рецептата, която ще ви предложим днес е за едно леко, разтоварващо и много приятно безглутеново веган ястие. То се състои от печени сладки картофи и нахут, комбинирани с чудесна сурова салца от манго и авокадо. Съчетанието на всички тези продукти е вълшебно. Сладките картофи са богати на фибри и други полезни хранителни вещества. Нахутът е в челните позиции в класацията на здравословните храни. Овкусени са с чипотле (пушени и сушени люти чушлета) и червен пипер. Гарнирани са, както вече споменахме, с изключително вкусна салца от манго и авокадо. А завършекът е листо от маруля като деликатна обвивка на тези кюфтенца. Насладете им се! За 14-18 кюфтенца (слагат се по три в лодчица) За кюфтенцата:
  • 1 голям сладък картоф – печен
  • 2 чаши варен нахут
  • 1 глава сладък лук, нарязан на ситно
  • 1 голяма шепа пресен магданоз
  • Половин чаша овесено брашно (можете да си го направите и сами, като поставите в блендер и пасирате овесени ядки, докато получат консистенцията на брашно)
  • 1 чаена лъжица (пушен) червен пипер
  • 1 чаена лъжица чипотле (пушени и сушени люти чушлета) на прах
  • Щипка хималайска сол
  • Малко прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
  1. Загрейте предварително фурната на 350°
  2. Задушете леко лука на средно загрят котлон, докато стане полупрозрачен. Можете да го направите без мазнина, като сложите в тигана само малко вода.
  3. Сложете картофите и нахута в кухненски робот и пасирайте, докато се получи гладка каша.
  4. Добавете задушения лук, магданоза и всички подправки. Пасирайте, докато всичко се смеси добре.
  5. Оформете топчета с големината на топка за голф и ги сплескайте леко така, че да се получат кюфтенца с дебелина 1-1.5 см. Сложете ги върху хартия за печене.
  6. Печете на 350° в продължение на 20 мин.
За салцата от авокадо и манго:
  • 1 голямо манго, нарязано на кубчета
  • 1 авокадо, също нарязано на кубчета
  • 1/2 глава червен лук, нарязан наситно
  • 1/2 червена чушка, нарязана наситно
  • 1-2 супени лъжици нарязан кориандър
  • Сокът на 2 лайма
  • Щипка хималайска сол
Начин на приготвяне: 1.      Смесете всички съставки заедно. За завършек:
  • 1-2 марули
Начин на приготвяне:
  1. Поставете кюфтенцата върху листата от маруля и залейте със салцата.

Търсене


Получавай актуални оферти:
Абонирай се за нашия бюлетин!

Рейтинг на продукта
напиши отзив
Все още няма отзиви за този продукт...
Lifestore
30/05/2018 00:00
В Lifestore работят доказани професионалисти в областта на алтернативната медицина, нутриционистиката, диетологията и здравословната кухня. Рецептите, които пишем, са изпробвани, диетите - безопасни, а статиите на тема здраве и храни са базирани на научно обосновани факти. За всичко, което ви интересува, можете да ни питате в коментар под статиите или в чата - ние сме насреща!

ЕКСПРЕСНА И ЛЕСНА ДОСТАВКА

100% СИГУРНОСТ ПРИ ПЛАЩАНЕ

БЪРЗА ПОРЪЧКА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ

ГАРАНТИРАНО ТОП КАЧЕСТВО

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА


Получавай актуални оферти, промоции и новини, като се абонираш за седмичния ни бюлетин!