Лесна крем супа с тиква и джинджифил

0
702

[fb_button]

 

Оранжево небето, оранжево морето…

Пеем си, докато официално откриваме сезона на тиквата с тази крем супа. По наше мнение, храната е най-вкусна, когато не отнема много време за приготвяне, но пък за сметка на това е ароматна и богата на нутриенти. Освен любимата тиква, в това ястие ще откриете сгряващ джинджифил и полезна куркума. Съвсем няма да сбъркате, ако за финал си гарнирате порцията с безглутенови крутони или веган пармезан.

Необходими продукти:

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в голяма тенджера и задушете чесъна, джинджифила и лука за 5 минути, докато омекнат.

Добавете нарязаната на кубчета тиква и гответе за 8-10 минути, като разбърквате редовно, докато придобие приятен златист цвят. Изсипете бульона и подправете със солта и черния пипер. Оставете да заври и разбърквайте редовно, като леко намачквате тиквата.

Изсипете супата в блендер, добавете сметаната и куркумата. Пасирайте до получаването на хомогенна смес.

По желание добавете крутони и пармезан към супата.

Желаем ви здрав апетит.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име