Кюфтета от 4 вида месо със сос от лайм – Без Глутен

0
205
Kiufteta_4_vida_meso_sos_laim

Време за приготвяне: 20 минути
Време за готвене: 20 минути

Порции: 30

Съставки:

За кюфтетата:

За соса от лайм:

Метод на приготвяне:

  1. Поставете агнешкото, свинското, телешкото, пилешкото и оризовата галета в средно голяма купа и омесете добре
  2. Добавете заместителя на яйца, приготвен според инструкциите, соевия сос, корите и сока от лайм, кафявата захар, чесъна, джинджифила, ригана солта и прясно смленият черен пипер. Омесете отново, докато съставките не се разпределят добре
  3. Вземете малко от получената смес и оформете топчета с размерите на топка за голф, след което ги оваляйте в брашното
  4. Сложете зехтина в голям тиган, подходящ за пържене и го загрейте на умерена температура. Добавете кюфтетата и пържете докато не придобият златисто-кафяв цвят и се втвърдят достатъчно
  5. Поставете вече готовите кюфтета върху хартия, за да се абсорбира излишната мазнина

Метод за приготвяне на соса:

  1. Поставете сока от лайм и коричките заедно с лимонената трева, чесъна, чилито, водата, оризовия оцет, кафявата захар и брашното в блендер и разбийте добре
  2. Изсипете получения сос в средно голяма тенджера. Сосът се приготвя на ниска температура, като непрестанно се бърка, докато не заври и не се сгъсти

Или

Изсипете соса в средно голяма купа, подходяща за микровълнова фурна. Сложете соса в микровълновата фурна на висока температура за 30 секунди, след което разбъркайте. Върнете соса в микровълновата фурна за още 30 секунди на средно висока температура и пак разбъркайте. Продължете процедурата с микровълновата фурна на серии от по 30 секунди на средна температура, докато соса не заври и не се сгъсти.

Сервирайте кюфтенцата заедно със соса от лайм. И да ви е сладко!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име