Курабийки ореховки без печене [без глутен]

1383
Курабийки без глутен

Тази рецепта за курабийки без печене е подходяща, за да не вдигаме още градуса в кухнята в горещите дни.

Има нещо специално в правенето на курабийки/ бисквити.

Връща ни в детството, когато сме се мотаели в кухнята на баба, в моя случай на леля, и сме чакали с нетърпение да станат готови и да оберем празната купа.
На тези курабийки можем спокойно да оберем остатъка в купата.

Ползвах орехов тахан, защото съм в настроение за ореховки. Всякакъв тахан и съответно ядки биха подхождали и биха допринесли за специален вкус. Имайте предвид, че различните типове тахан са различно гъсти. Ако е по-течен, добавете повече кокосово брашно и флейк. Ако е по-гъсто, сложете повече кокосово масло и по-малко кокосово брашно.

Безглутенови курабийки

12 бр. 15 мин приготвяне

  • 100 гр. тахан от орехи
  • 30 гр. или 3 с.л. какаово масло (разтопено)
  • 2 с.л. меласа или др. подсладител
  • 2 с.л. кокосово брашно
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1/3 ч.л. сол
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 50 гр. орехи счукани на едро
  • 100 гр. Киноа флейкс на Оргран или Киноа облачета на Orgran
  1. Разбъркайте в купа тахана, какаовото масло, 2 с.л. кокосово брашно
    и меласата, заедно с подправките, до получаването на хомогенна смес.
  2. Добавете флейк и орехите и разбъркайте добре.
  3. Оформени като курабийки, поставете в тава, постлана с кухненска хартия. Оставете да стегне в хладилника за около час. Ще се убедите, че чакането си заслужава.

Съхранявайте в хладилник 10 дни.

Николета Колева
Аз съм професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и вегетариански ястия. Интерсът ми към здравословното хранене започва още в гимназията. От престоя ми 5 години в Азия ме насочи към кулинарията като кариера. Работила съм в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана съм в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course" за гурме сурови ястия и продължавам да преоткривам изкуството на приготвянето на храна. Моята страст е да споделя знанията и уменията си с кулинари-любители и да покажа на хората, че вкусните и здравословни ястия могат да бъдат лесни за приготвяне. В блога на Lifestore ще представя различни рецепти, с които бих искала да вдъхновя читателите да се наслаждават не само на хапването, но и на приготвянето на храната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име