Курабийки ореховки без печене [без глутен]

0
1172
Курабийки без глутен

Тази рецепта за курабийки без печене е подходяща, за да не вдигаме още градуса в кухнята в горещите дни.

Има нещо специално в правенето на курабийки/ бисквити.

Връща ни в детството, когато сме се мотаели в кухнята на баба, в моя случай на леля, и сме чакали с нетърпение да станат готови и да оберем празната купа.
На тези курабийки можем спокойно да оберем остатъка в купата.

Ползвах орехов тахан, защото съм в настроение за ореховки. Всякакъв тахан и съответно ядки биха подхождали и биха допринесли за специален вкус. Имайте предвид, че различните типове тахан са различно гъсти. Ако е по-течен, добавете повече кокосово брашно и флейк. Ако е по-гъсто, сложете повече кокосово масло и по-малко кокосово брашно.

Безглутенови курабийки

12 бр. 15 мин приготвяне

  • 100 гр. тахан от орехи
  • 30 гр. или 3 с.л. какаово масло (разтопено)
  • 2 с.л. меласа или др. подсладител
  • 2 с.л. кокосово брашно
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1/3 ч.л. сол
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 50 гр. орехи счукани на едро
  • 100 гр. Киноа флейкс на Оргран или Киноа облачета на Orgran
  1. Разбъркайте в купа тахана, какаовото масло, 2 с.л. кокосово брашно
    и меласата, заедно с подправките, до получаването на хомогенна смес.
  2. Добавете флейк и орехите и разбъркайте добре.
  3. Оформени като курабийки, поставете в тава, постлана с кухненска хартия. Оставете да стегне в хладилника за около час. Ще се убедите, че чакането си заслужава.

Съхранявайте в хладилник 10 дни.

Предишна статияСурови веган шоколадови трюфели
Следваща статия8 научно доказани ползи от приема на масло от коноп, за които трябва да знаете
Николета Колева
Аз съм професионален готвач, специализиран в приготвянето на веган и вегетариански ястия. Интерсът ми към здравословното хранене започва още в гимназията. От престоя ми 5 години в Азия ме насочи към кулинарията като кариера. Работила съм в ресторанти в Тайланд, Малайзия, Индонезия, Тайван и Китай. Сертифицирана съм в "Radiantly Alive's Living Food Chef Certification Course" за гурме сурови ястия и продължавам да преоткривам изкуството на приготвянето на храна. Моята страст е да споделя знанията и уменията си с кулинари-любители и да покажа на хората, че вкусните и здравословни ястия могат да бъдат лесни за приготвяне. В блога на Lifestore ще представя различни рецепти, с които бих искала да вдъхновя читателите да се наслаждават не само на хапването, но и на приготвянето на храната.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Въведи коментар
Въведи име